mandag 4. mai 2009

Hasjmarsj i København

Lørdag 2. mai 2009:
Rundt 2.000 københavnere deltok i The Global Marijuana March, da 2 demonstrasjonstog møttes i København Sentrum. Et demonstrasjonstog hadde startet i Christiania, og et annet tog hadde startet på Blågårds Plads på Nørrebro. Jeg var med:


De 2 demonstrasjonstogene møttes i nærheten av Rådhuspladsen, og gikk sammen til Christiansborg. Til slutt stakk en del på ganja-party i Christiania, og en del dro opp på Nørrebro for festligheter.


I Oslo var det i følge VG 500 mennesker som deltok i Hasjmarsjen. Ungdom Mot Narkotika holdt seg tilsynelatende unna, men Juvente var på plass for å lire av seg noen udugelige argumenter, for anledningen ved Kristina Skoric:
«Vi har nok problemer med alkohol i samfunnet, og vi mener at vi ikke trenger enda et legalisert rusmiddel som kan føre med seg mye skade.»

Det Kristina Skoric ikke forstår er at signaleffekten ved forbud ikke fungerer. Forbudsland har ikke mindre cannabisbruk enn land med mer regulert cannabisomsetning, og derfor hindrer man ikke noe skade ved å forby cannabis. Faktisk er det tvert imot. De skadene som måtte komme av befolkningens cannabisbruk/cannabismisbruk kommer uavhengig av lovgivningsform. I forbudsland som Norge blir cannabisbrukere/cannabismisbrukere i tillegg påført ytterligere skade som følge av selve cannabisforbudet. Denne skaden er helt unødvendig. Absolutt ingen ting positivt oppnås ved cannabisforbud. Signaleffekten fungerer ikke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar