mandag 21. juli 2008

Beslag av cannabis

Politiet offentliggjør som vanlig hvor mye narkotika de og tollerne klarer å beslaglegge. I første halvdel av 2008 ble det beslaglagt 1.400 kilo cannabis. Men hva sier dette oss? Okey, politiet og tollerne fikk tak i 1,4 tonn cannabis i 1. halvdel av 2008, so what?

Vel, for det første anslår politiet at de og tollerne klarer å beslaglegge ca. 5-10% av narkotikaen som er i omsetning, så vi kan ut fra politiets beslaglagstall få en følelse av hvor mye narkotika som brukes i Norge. Disse tallene må riktignok brukes med forsiktighet, for politiet kan jo påvirke beslagene selv ved å øke eller redusere innsatsen et år. Man skal ikke glemme at politiet i Norge blander seg politisk gjennom Narkotikapolitiforeningen.

For det andre kan vi bruke politiets anslag til å finne ut hvor mye penger lovlig økonomi taper til fordel for ulovlig økonomi. Vårt meningsløse forbud mot narkotika koster mange penger i seg selv, men i tillegg går all narkotikaomsetning rett i lomma på kriminelle.

I 2002 lot Norge 1 milliard cannabisomsatte kroner gå til kriminelle dealere, smuglere og produsenter, istedenfor til lovlige utsalgssteder, importører og produsenter.

Vi ser videre at politiets cannabisbeslag har blitt fordoblet de siste 5 årene. Narkotikapolitikken har et skrikende behov for forandring!

3 kommentarer:

  1. En fin artikkel.Men jeg har et annet forslag. Hva om alle som hadde røkt ulovlige stoffer meldte seg selv,var ærlige,hva skulle politiet gjøre da ? Eller hva skulle samfunnet gjøre ? Ingen på skole,ingen i jobb,ingen til å styre landet eller passe på de kriminelle. Det hadde ikke blitt folk igjen. De fleste jobber hadde vært utelukket,samt skoler og utdanning.Jeg bare spør.
    Med hilsen en fortsatt røker.
    Ola Donk.

    SvarSlett
  2. Liker veldig godt bloggingen din her, og rss'er den! Ser frem til flere ingredienser til brygget som er mine tanker for tiden. Narkotika- og miljø/energipolitikk er virkelig interessante greier.. Noe må gjøres.

    SvarSlett
  3. Vel, Ola Dunk, det er et problem at alle som røyker har forskjellig grad av vilje til å risikere en støyt for saken. Det er for mange som er for feige, for mange som har for mye å tape. Vi er alle slaver av systemet, og det er ikke mange nok med trygg posisjon til at en slik massemønstring er mulig. Det tror nå hvertfall jeg.

    SvarSlett