søndag 13. juli 2008

Rusbruk og rusmisbruk

Det er klart at rusmisbrukere ikke hører hjemme i de væpnede styrker.
Hårprøver avslørte narko hos 150 i Forsvaret - flere av dem er offiserer

«Hårprøvene kan avsløre misbruk av sentralstimulerende stoffer som kokain, amfetamin og ecstasy i mange måneder etter inntak av stoffet.»

La oss si at en offiser er på fest en gang han har langperm, og at han tar kokain sammen med sine venner. Denne offiseren kan flere måneder i etterkant risikerer å miste jobben, uavhengig av om hans personlige forhold til kokain best kan betegnes som bruk eller misbruk.

En annen offiser kan gjerne misbruke alkohol på det groveste, så lenge dette gjøres på fritiden. Det testes på ingen måte for å avsløre alkoholbruk og alkoholmisbruk i forsvaret, selv om det er mulig å teste for alkoholbruk/alkoholmisbruk opptil 14 dager etter bruk/misbruk.

Formålet til forsvaret kan da ikke være å sile ut rusmisbrukere fra væpnede og militærstrategiske poster, formålet er unødvendig nok å tvinge mennesker til å avholde seg fra andre rusmidler enn draps- og voldtekts-dopet alkohol.

2 kommentarer:

  1. Synest at det i dag er enda enklere å bruke dop i forsvaret. I min tid var alle med alkohol top fulle og alltid top når det kreves.
    I dag er det bare blautfisker og ammmadalter som vil om helst ike i mkrig. Om det smeller så roper dei på mamma.-
    MÅ bli mer fysisk UTTAK hele veien om en skal ha et operetivt forsv ar.
    Kontroller hele veien og ofte.
    Min far var i krigen og det var ikke noen barnehage som i dag. Bruk disiplin og lær folk som vil ikke blutfisker som roper på mamma om dei ser noe sjøe eller tanks på land.
    Vi teenger tøffinger ikke yulim\nger om vi skal vinne mot hvem det skal væøre.
    hilsen top trent soldat enda så mye som det går i min alder.
    51 år.
    går alle fjeller som enhver annen enda.
    Vi må ha trente folk ikke tullinger i uniform som ikke vet noe om angrep forsvar og forebygging av land angrep om noen skulle bli fristet til å bårde vårt land.
    Hva læres om dette i dag?

    tAKK

    SvarSlett
  2. ".. kokain, amfetamin og ecstasy.." er ulovlig i Norge, og i seg selv grunn nok til å miste jobb og sikkerhetsklarering. Alkohol kan også misbrukes, men har et stort fortrinn foran overnnevnte tre stoffer. Alkohol er lovlig.

    Ola88, "hilsen top trent soldat". Din far var i krigen, men du gjorde ingen karriere i forsvaret. Så vær snill å slutte med å poste slikt tull, da våre "crawlere" fanger opp disse, selv når halvparten er stavet feil. Og de som må lese alt dette den finner begynner å bli dritt lei.

    Hilsen oss i firmaet

    (Vi logger på fra en IP som ikke kan spores, noe du egentlig burde ha gjort. Ha det gøy på jobben!)

    SvarSlett