mandag 28. juli 2008

Svensk narkotikahysteri

Ja, det suger bigtime å bo i Norge hvis man lefler med det vi liker å kalle narkotika, men heldigvis kan vi trøste oss med at det er enda verre i Sverige.

En kjent svensk artist har nylig blitt pågrepet av politiet rett etter en konsert artisten selv holdt. Anklagen er narkotikabruk, fordi artisten oppførte seg litt rart på scenen. Han slang dessuten stygge ord og fraser til publikum, for ekempel «Du din stygge kjerring og du der i rullestolen, reis dere opp».

Man kunne jo anlagt straffesak mot artisten for å ha trakassert og/eller æreskrenket publikum, men nei, drittsekkoppførsel er lik narkotikamisbruk i våre nord-skandinaviske øyne.

Artisten selv hevder han "kun" hadde drukket alkohol, og her har vi vel hele løsningen på floka? Artisten drakk litt for mye før konserten, og oppførte seg derfor ufint under konserten. Det er helt normalt at mennesker som drikker alkohol viser sine mindre tiltalende sider, man skal vel være veldig verdensuvant for ikke å ha erfart dette.

Det er vanskelig å vurdere hvordan menneskers adferd forandres under narkotikabruk, da det er veldig mange forskjellige rusmidler og legemidler på narkotikalisten, og siden disse ikke har noe annet til felles enn å være forbudt. Vi liker jo å bruke hasj og marijuana som eksempel på narkotika, og det finnes et godt eksempel som setter den svenske artistens oppførsel i kontrast. Det er sikkert mange ganger artister er rusa på cannabis på scenen, men vi får ikke nødvendigvis vite om det, siden det ikke alltid er lett å avdekke cannabisrus. Sist gang en artist brukte hasj eller marijuana åpenlyst på scenen var da Snoop Dogg røyka en joint på Quart-festivalen i 2005. Politiet var tilstedet blant publikum, og de klarte ikke å registrere at Snoop var ruset på narkotika. Faktisk klarte de ikke engang å se at han åpenlyst røyka jointen sin på scenen, noe absolutt alle andre enn politiet klarte å se. Men det kan hende politiet egentlig så hva som skjedde, de hadde bare ikke baller nok til å kødde med Snoop. Dessverre er ikke loven lik for alle i Norge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar