søndag 14. desember 2008

Narkotikabegrepet og BH Hanssen

«Kanskje var det akkurat det han gjorde, da han så utover det økende antallet sviktende knær i hovedstaden og sa: Hva hvis ... Hva hvis vi bare gir dem heroin?»

Vel, nå er vel ikke Bjarne Håkon Hanssen den første personen noensinne som har tenkt tanken å gi heroinjunkiene heroin på resept, og norsk 2008-sammenheng er nok Bjarne Håkon Hanssens initiativ en videreføring av Venstres forslag fra litt tidligere i høst.

«Da Hanssen gikk på ungdomsskolen, fikk de besøk av politiet som fortalte om hasjen som inngangsport til rushelvetet. Men Bjarne Håkon kjente ingen som brukte narkotika - de holdt seg jo til hjemmebrent i Namsos. Nå skal han rydde opp i Oslos gater.»

Vel, 'ulovlig rusmiddel' er det nærmeste vi kommer en brukbar definisjon av det meget vage ordet 'narkotika'. Hjemmebrent er ulovlig, og dermed har både de aller-aller fleste i Namsos og Bjarne Håkon Hanssen selv et mye tettere forhold til narkotika enn de er klar over.

Det forandrer likevel ikke at Bjarne Håkon Hanssens forslag om gratis heroin på resept er et fantastisk godt initiativ. Les gjerne intervjuet med Bjarne Håkon Hanssen i Dagbladets Magasinet - der han har fått kallenavnet Heroin-Hansen.

Det som er spennende er at Fremskrittspartiet ser ut til å følge opp. Siv Jensen sender Harald Nesvik, Fremskrittspartiets helsepolitiske talsmann, til Sveits på studietur, og det blir spennende å se hvordan FrP konkluderer turen. Følg med, følg med.

For det er ingen tvil om at Norges narkotikapolitikk stinker:
Nok en gang blir det tallfestes og stadfestes det faktum at Norge har flest overdoser i hele Europa!

2 kommentarer:

  1. Nok en gang blir jeg kvalm av at Frp snur kappen etter vinden. Jeg har selv blitt fortalt av en Frp-politiker at for hans del måtte folk putte i seg hva de vil, altså enhver til å lage sin egen vei, bare å drite i dem.

    Men bra er det jo..

    SvarSlett
  2. De har ikke konkludert noe enda, så studieturen kan jo slå begge veier. Siv Jensen mente hun hadde noen grunner mot (og for) heroin på resept - selv kan jeg ikke komme på noen grunner mot heroin på respet. Men de har merkelig nok makt, så det blir spennende å se hva de kommer frem til.

    Jeg stoler heller ikke på FrP, men jeg stoler ikke på noen av de andre heller. Alle partier burde sporenstreks støtte heroin på resept, argumentene taler sin klare tale, og som i cannabislegaliseringsspørsmålet finnes det ikke gyldige argumenter mot.

    SvarSlett