onsdag 3. desember 2008

BH Hanssen foreslår heroin på resept

Arbeiderpartiets Bjarne Håkon Hanssen gikk nylig veldig langt i å foreslå gratis heroin på resept, og det skal han ha all honnør for!
Bjarne Håkon Hanssen har blant annet blitt skremt at det daglig omsettes heroin for nærmere 12 millioner kroner - bare i Norge.

Med forslaget følger Bjarne Håkon Hanssen opp Venstres initiativ om gratis heroin på resept. Dette er en veldig fin ny tendens i norsk politikk. Det har fra grasrotnivå murret krav om heroin på resept i mange år, men politikerne - spesielt de etablerte - har vært livredde for å ikke spontant moralsk fordømme slike forslag. Det samme forsøket på moralsk fordømmelse ser vi også nå i 2008, men det nytter ikke med personer av politiske kalibre som Venstres programutvalgs Ola Elvestuen og Arbeiderpartiets Bjarne Håkon Hanssen.

Statsminister Jens Stoltenberg hilser heroindebatten velkommen, og varslet at han vil følge debatten før han konkluderer sin holdning:
«Jeg vil forbeholde meg retten til å følge debatten, høre på debatten og la den gå.»

Nå får vi håpe at debatten får lov til å blomstre, og at moralismen ikke nok en gang skal få lov til å ødelegge debattklimaet i rusmiddelpolitiske spørsmål. Det finnes jo en hel industri som jobber for å opprettholde narkotikaforbudet som det er, og for denne forbudsindustrien er narkotikaforbudet identisk med deres egen eksistens. Derfor jobber de febrilsk mot enhver forandring som går bort fra nulltoleranse, men 2008 er heldigvis året der forbudsindustrien har mistet sitt fullstendige monopol på rusmiddelpolitikken.

Les gjerne Trude Ringheims kommentar til den siste tids heroin-politikk.

Til slutt bør det nevnes at resept-heroin ikke er nødt til å være gratis - altså på skattebetalernes regning. Resept-heroin kan tilbys de tyngste misbrukerne til kostpris, og skattebetalerne blir sånn sett skånet for finansieringen av resept-heroin. Heroinens kostpris er høyst overkommelig; det er snakk om rundt 12 kroner per gram (det kan fra Persona Non Grata ikke garanteres for denne summens nøyaktighet). Uansett; resept-heroin gratis eller til kostpris gir begge positive økonomiske effekter for de øvrige borgere. Vinningskriminalitet fra heroinmisbrukernes side vil gå ned, og dermed vil de øvrige borgere få både færre ubehagelige innbrudd og lavere forsikringsregninger. Videre vil det åpenlyse heroinmiljøet bli mindre og rekrutteringen til heroinmiljøet gå ned.

Tror du ikke på meg? Vel, når politimesteren i Nord-Trøndelag klarer å skjønne poenget, så klarer nok du det også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar