mandag 17. november 2008

Arild Knutsen overtar Kåre Stølens initiativ

Arild Knutsen fra Foreningen for Human Narkotikapolitikk overtar initiativet til Stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland Politistasjon i Oslo. Kåre Stølen varslet i forrige uke at han ville flytte de narkomane til Eidsvolls Plass foran Stortinget, men ble stoppet av politimester i Oslo, Arnstein Gjengedal. Anlov Mathiesen, redaktør i =Oslo, roser Arild Knutsens oppfølging av Kåre Stølens initiativ, og oppfordrer sine selgere til å møte opp utenfor Stortinget.

Arild Knutsen roser Kåre Stølens initiativ:
«Han har gjort et beundringsverdig arbeid med denne aksjonen. Det er en anerkjennelse fra politiets side som mangler sidestykke.»
Arild frykter også at de narkomane kan være motvillige til å bli med på aksjonen, og påpeker at rusmisbrukermiljøet har tatt imot nyheten om initiativet med blandede følelser:
«Det er ikke så rart etter hvordan de er blitt behandlet de seneste årene. Det er mange som frykter at de skal bli utnyttet i et politisk spill til å få økte lønninger i politiet. Men det vi må sikre som beveggrunn for aksjonen, er at de skal få den hjelpen de trenger.»
Den siste tids fokus på politikernes elendige og direkte skadelige narkotikapolitikk har begynte å få de første politiske ringvirkningene. Venstre, moderpartiet og ikke ungdomspartiet, har nå tatt til orde for heroin på resept - etter at flere andre land har hatt stor suksess med tiltaket. Venstres programutvalg foreslår at resept-heroin bør gis tunge narkomane, og Venstres nestleder Ola Elvestuen mener det er helt nødvendig med nytenkning når det gjelder tunge narkomane.

Så spørs det om det kommer til å skje noen reell positiv forandring i narkotikapolitikken. Forandring er sårt tiltrengt, og den elendige narkotikapolitiske forfatningen Norge befinner seg i understrekes at de narkomane i Oslo er plassert rett ved en av få ungdomsklubber, og i Bergen hevdes det at skumle menn gir ungdom gratis heroin, for å gjøre dem til avhengige mafia-medarbeidere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar