mandag 24. november 2008

Ambulansesaken: Erik Schjenken en rusist?

Ali Farah ble slått ned i Sofienbergparken for et drøyt år siden, og ambulansen som kom for å plukke han opp nektet å ta han med - noe som selvfølgelig ikke var gunstig for den hardt skadde mannen. I ettertiden raste debatten om ikke dette var et innlysende tilfelle av rasisme, for hva skulle det ellers være? Ambulansesjåførene selv hevdet at det bare ble gjort en feil, og at det er menneskelig å feile. Hvis dette bare var en feil, så er feilen så grov at den ikke kan skrives på kontoen for hendige uhell.

Jeg tror det var rasistiske grunner til at Ali Farah ikke fikk bli med ambulansen - men det er veldig vanskelig å bevise at noe er rasisme, for hvordan beviser man hva noen har tenkt? Rasisme er knyttet til motivet til mer eller mindre grusomme handlinger, rasisme er ikke knyttet til selve handlingen. Hvis en hvit mann slår en svart mann, så er det ikke nødvendigvis rasisme, men hvis den hvite mannen slår den svarte mannen ut fra motivet om at han er svart, så er det rasisme. Man kan også bytte om rollene.

Det er ingen tvil om at Ali Farah ble utsatt for forskjellsbehandling, men om det var rasistisk motivert forskjellsbehandling eller ikke er ikke godt å si. Det kan også hevdes at motivet for å ikke ta Ali Farah med i ambulansen var rusisme. Rusisme utelukker heller ikke rasisme, det kan være både rusistiske og rasistiske motiver som ligger bak ambulansesjåførenes hån mot Ali Farah. Rusismen blir tydelig av den ene ambulansesjåførens egne uttalelser. Erik Schjenken fortalte nemlig i retten at han hadde en "magefølelse" om at Ali Farah var ruset på GHB.

Ali Farah var ikke ruset på GHB, men selv om han hadde vært det ville ikke det forandret det faktum at han var hardt skadet. Blant flere vitner til hendelsen er en sykepleier som blant annet hjalp til med å legge Ali Farah i stabilt sideleie, og var også vitne til at Ali Farah var bevisstløs i 3-4 minutter i forkant av at ambulansen kom. Da ambulansen kom ga sykepleieren en muntlig rapport til den ene ambulansesjåføren, som i seg selv burde være nok til at Ali Farah umiddelbart ble kjørt til sykehuset i ambulansen, men det skjedde jo ikke.

Ambulansesjåførene var tydeligvis de eneste på stedet som ikke klarte å skjønne alvoret, og flere andre vitner, inkludert en hjelpepleier og den nevnte sykepleieren, prøvde å fortelle ambulansesjåførene at Ali var skadet og ikke rusa. Ambulansesjåførene responderte med fraser som disse:
«Jævla gris, jævla svin. Når du begynner å dra fram snurrebassen og tisse, da er løpet kjørt.»
«Det er ikke så farlig, bare la ham ligge der og sprelle.»
«Han står oppreist, han dør ikke.»
Deretter kjørte de avgårde uten Ali Farah.

Det er helt absurd at helsetjenestemenn skal operere med slike rasistiske og/eller rusistiske fordommer, samt at disse fordommene har innvirkning på hva slags service man mottar fra helsetjenestemennene. Hva så om Ali Farah hadde vært ruset på GHB da han hadde blitt slått ned? Har man ikke rett til å bli med ambulansen hvis man er rusa på GHB? Selvfølgelig har man rett til ambulanse selv om man er rusa på et hvilket som helst rusmiddel når man blir skadet, selv om skaden skulle være fullstendig selvforskyldt av rusbruken. Og selvfølgelig skal man ha rett til å bli med ambulansen selv om man har en annen hudfarge enn ambulansesjåførene. Uansett hva som skulle være motivet for forskjellsbehandlingen, så er det ingen tvil om at Ali Farah ble grovt forskjellsbehandlet av de offentlige tjenestemennene, ambulansesjåførene, den fatale dagen i Sofienbergparken.

Likevel kan man ikke kreve av de som er ansatt som ambulansesjåfører at de skal være bedre mennesker enn de er. Kritikken i denne saken må rettes mot de som ansetter disse ambulansesjåførene, for hele Norge sitter igjen med inntrykket at disse gutta hører hjemme i en lagerjobb. Kanskje det er jeg som er fordomsfull nå, men det er noe galt når de med ansvar for liv og helse bruker slangordet 'mige' når det snakkes muntlig om urinering. Mange av uttalelsene fra ambulansesjåførene den fatale dagen understreker dog poenget mitt.

Rettsaken mot den ene ambulansesjåføren, Erik Schjenken, går i disse dager. Spesialenheten for politisaker ila ambulansesjåførene hvert sitt forelegg på 6000 kroner. Spesialenheten for politisaker konkluderte med at de to ambulansesjåførene oppførte seg utilbørlig, arrogant, avvisende og krenkende. Erik Schjenken nektet å godta boten, fordi han mener den er feilaktig, og derfor kjøres det rettssak. Den andre ambulansesjåføren godtok sitt forelegg.

Om det i det hele tatt kan finnes noe positivt i denne saken, så må det være at alle barna i Sofienbergparken tilegnet seg viktig kunnskap den fatale dagen: Man kan ikke stole på tjenestene tilknyttet nødnumrene 110, 112 og 113. Kanskje litt urettferdig å inkludere brannmannstjenesten på inkompetanse-listen, men at polititjenesten og ambulansetjenesten tilhører listen skal det ikke være noen tvil om.

71 kommentarer:

 1. Tosk!
  Orker ikke understreke mer enn det...
  Du får ta det til deg om du føler for det + kanskje gå gjennom proposjonene denne saken har fått!

  SvarSlett
 2. Kom igjen'a, understrek litt mer enn som så. Jeg skjønner jo på ingen måter hva du mener, og da kan jeg jo ikke lære?

  SvarSlett
 3. Hvilken etnesitet hadde den andre ambulansesjåfører???

  SvarSlett
 4. Det vet jeg ikke, men hudfargen til den andre ambulansesjåføren er kanskje ikke lyserosa siden du ordlegger deg på den måten. Rusisme har likevel ikke noe med etnisitet å gjøre, og det er rusisme (ikke rasisme) som er hovedfokuset i min fremstilling. Vennligst tilpass deg dette.

  SvarSlett
 5. Jeg er helt enig.

  Det er ingen tvil om at disse to ikke har noe å gjøre i helsetjenesten (overhodet), og ang. rasismeanklagene, så er dette uhyre vanskelig å forholde seg til (nettopp på grunn av forholdene du peker på).

  Det som helt sikkert er at disse slubbertene ikke fortjener noe bedre bare fordi man kommer med krokodilletårer og unnskyldninger i etterkant; noe som likevel ikke betyr at de behøver lynsjes, men at folk kommer med støtteerklæringer og det som verre er til Schjenken bare fordi han står frem og sutrer i media er en tankevekker. Det forandrer absolutt ingen av hans handlinger den skjebnesvangre dagen. Han er akkurat den samme uskikkede fjompenissen uansett hvor mange syndromer han utvikler i etterkant.

  Nå er det heller ikke slik at jeg er ukjent for idéen om å la stakkaren få leve et liv i etterkant av hendelsene, men Schjenken fremstår for meg som en blanding av arrogant, aggressiv og sutrete; og i og med dette er snakk om særdeles grov tjenesteforsømming, så får han absolutt ingen plusspoeng av meg. Han burde ha kjent sin besøkelsestid og holdt kjeft da han kunne. Nå er det pinlig opplagt at fyren ikke en gang forstår at han har handlet særdeles dårlig; og det er da jeg har lyst til å begynne å spekulere bakgrunnen for handlingene.

  ... men jeg skal holde meg for god for det. Så lenge storsamfunnet lar han forstå at han er helt på bærtur, og så lenge han innser at han har oppført seg idiotisk, og tar konsekvensen av det.

  SvarSlett
 6. Problemet er bare at hvis den såkaldte sykepleieren som var på stedet og forstod alvoret, hvorfor la hun ikke Ali Farah i stabilt sideleie slik prosedyren er ved slike tilfeller?

  Siden hun ikke gorde dette mener jeg at hun, i liket med alle andre pluss ambulansearbeideren, ikke oppfattet hvordan skaden til Farah var før etter at legene hadde gjort en grundig undersøkelse av ham og fortalte dette til mediene.

  Jeg er overbevist om at ambulansesjåfør Erik S. blir frikjent for anklagene mot ham i Oslo tingrett.

  http://no.netlog.com/Hypnotorious/blog/blogid=19688#blog

  SvarSlett
 7. Jeg er veldig enig i at i en sånn jobb så er det ikke snakk om og ha en dårlig dag, ambulansepers SKAL hjelpe pasienten om det så bare er en liten skade eller henvises videre til evt legevakt. Det der kalles forskjellsbehandling og ikke ytet 100 prosent service, skummelt spør du meg. Syns det er trist rett og slett at en man ikke blir behandlet likt fordi at man kan være en narkomann??!! No excuse om man er narkomann, utelligger, mørkhudet osv så fortjener vi alle og få hjelp! Er det ikke derfor ambulansepers liksom skal være her, for og hjelpe oss i de forskjellige livstilstander, situasjoner vi er/ kan havne i????

  SvarSlett
 8. Roy! Hun la ham jo i stabilt sideleie, les artikkelen om igjen.

  SvarSlett
 9. you from somalia....please get over it!!!! the justice have been done....you've been crying for a long time now.-...getting sick and tired of it....you live here in norway,you get money from thje government....better life than in somalia....and still you complain....duh!

  SvarSlett
 10. til Anonym. Bildet viser helt tydelig at fyren ligger på ryggen.

  SvarSlett
 11. Flott skrevet! Jeg synes også det er merkelig at en ambulansesjåfør kan "forsvare" en slik oppførsel med at han trodde et tydelig hardt skadet menneske var rusa på GHB. Såvidt jeg veit, er det ikke sånn at man fraskriver seg retten til medisinsk behandling i det øyeblikket man inntar et ulovlig rusmiddel. For meg er det forøvrig totalt uinteressant hvorvidt denne tjenestesvikten var rasistisk motivert - det er uansett umulig å stadfeste. Men jeg må klø meg i hodet når jeg leser alle disse støtteerklæringene til et par ambulansesjåfører som faktisk forlot en blødende og hjerneskadet mann, og kun ble straffet med et forelegg.

  SvarSlett
 12. Dette har skjedd hvite, etniske nordmenn flere ganger. Du rabler av deg en helt masse her uten å ta et enkelt dykk i nettavisenes arkiver.

  Jeg regner med at alle de nordmennene som ble forlatt også er rasismeofre. Eller... er det ikke så enkelt likevel kanskje?

  SvarSlett
 13. Så du mener at det er greit siden det skjer alle, uansett hudfarge?

  Ambulansepersjonalet er der for å hjelpe til UANSETT.

  SvarSlett
 14. Jeg skjønner ikke at det skal være så vanskelig for Schjenken å se nå i etterkant at hans opptreden i sofienbergparken kan oppfattes som krenkende. Og nå sitter han å hører på de tårevåte vitneforklaringene. Hadde han stått foran meg nå ville jeg sagt følgende:
  VÅKN OPP ! JA DU FEILET! Både som ambulansepersonell og medmenneske. Jeg har forståelse for at det kan kjennes urettferdig at disse få minuttene skal kunne snu livet ditt opp ned. Men sånn er det bare. Gjør som makkeren din og godta forelegget, og ta Farah i hånden og si unnskyld. Du har autorisasjonen din, og et liv foran deg....

  SvarSlett
 15. Roy: I artikkelen sto det at sykepleieren la Ali Farah i stabilt sideleie. Tror du hun lyver? Hva er poenget ditt?

  Anonym@13:03: Dette er ikke først og fremst en rasismedebatt, det er primært en debatt om forskjellsbehandling med rusisme (ikke rasisme) i fokus. Dette er nevnt tidligere på denne kommentarsiden, og er også en del av blogginnleggets tittel - så det burde ikke være vanskelig å forholde seg til rusisme-perspektivet. Men for all del; del med oss noen historier der hvite folk har blitt forlatt blødende, så er du grei.

  Jeg vil også oppfordre alle anonyme til å bli pseudonyme. Da blir det litt lettere å forholde seg til dere. Peace out!

  SvarSlett
 16. Det eksisterer ingen bilder, som jeg har sett, der Ali Farah ligger i stabil sideleie, og hadde han lagt i sideleie ville amb.personellet,mest sannsynleg, latt han ligge på den måten.
  Det som er problemet her er at ein farga person, med sterke resurspersoner rundt seg, vert slått ned og skada. Gjerninspersonen vert tillgitt uten problem, han var og farga. Amb.personellet feilvurderer situasjonen og gjer sine ting ut fra det som dei vurderer er riktig. Dessverre viser det seg at dette er feil og helvete bryter laust. P.g.a at det fort kom juornalist til stedet fekk denne hendelsen stor oppmerksomhet og det vart raskt ropt om rasisme, som eg på ingen måte trur skjedde.
  Har sjølv arbeidt i bransjen og har gjort mine feil, eg har og opplevd at leger nekter å komme p.g.a at skadde personer er rusa. I et av tilfellene hadde personen ramla ned ei trapp på ca. 3 meter og slått hodet mot ei ståldør. Han hadde vore bevistløs og uten pust en kort periode. Da vi kom fekk vi beskjed om å "stikke" innom legekontoret med han, så legen kunne sjå på han. Vi vurderte saka så alvorleg at han vart kjørt rett på akuttmottaket. Denne pasienten ble seinere flydd til regionsykehuset for operasjon på nevrokirurgisk.
  Men spørsmålet er: hva skjedde med legen? ingenting skjedde. Personen var kvit og beruset og legen diriminerte han på det verste. Det var ingen som ropte om rasisme i dette tilfellet, men hadde han vore farga hadde det mest sannsynleg vorte ein masse bråk og spetakkel der alle innblanda hadde blitt beskulda for rasisme.

  SvarSlett
 17. Til Casper DiNapoli:

  Jeg er helt enig med deg i alt du skriver. Synes det er forbausende at det tydeligvis er Shcenken som får all sympati fra folk flest, til tross for at de eneste represalier han har fått er denne boten på 6000 kr, som han ikke vil vedta.

  Jeg blir flau over å være norsk når jeg ser alle de brunsvidde holdningene denne saken får fram hos anonyme nettdebattanter landet over. I tillegg er det skremmende hvor lavt retorisk nivå enkelte av disse debattantene viser seg å ha, spesielt de som er de varmeste forsvarerne av Schenken. Jeg skal ikke påstå at rasistiske holdninger henger sammen med lavt intelligensnivå generelt, men ut fra de mange hundre debattene jeg har fulgt med på i denne saken, ville det vært nærliggende å trekke denne konklusjonen...

  Pingu

  SvarSlett
 18. Konklusjonen synes jeg er idiotisk. Skal man ikke stole på politi, ambulansepersonell eller brannvesenet? Er det det du mener barna lærte av dette? En helt urimelig og dårlig begrunnet konklusjon.

  Dessuten, hvordan kan man være 100% sikker på at alle forklaringene rundt saken er sanne? Det er helt klart at det som skjedde har vært helt ille, det skulle absolutt aldri ha skjedd. Det jeg mener er at de fleste rundt i hovedsak var Alis venner, samt en del andre fargede. Er det ikke mulighet for at de kan ha pushet sannheten noe med tanke på hva som virkelig ble sagt og gjort? Jeg kan godt se for meg at det også ble ropt en del ille ord til ambulansefolket også...

  SvarSlett
 19. huffameg.. vell syns dette blir en evig kamp nestn det her.. lægg det vonde fra seg se fram over ta hverandre i henna i så unnskyld til hverandre, unnskyld at jeg pissa på deg i parken, det var ukontrolert, unnskyld før at vi etterlot deg i parken det var enn feilbedømming.. ta hverandre i henna å bli venner.. dette er noe barna i parken ville ha lært a.. de sku ha sett de ta hverandre i henna å sagt unnskyld til hverandre.. det ville gjort mere førr alle.. å sett at fiendtlighet kan kurreres..

  SvarSlett
 20. Jævla tåpelig innlegg!!!

  SvarSlett
 21. en gris som pisser rundt seg er det han er, jævla dopskalle.

  SvarSlett
 22. Farah påvirket av hasj

  I dommen slås det fast at Farah hadde hasj i blodet den sjebnesvangre dagen for nesten et år siden.

  DOP NIGGER.

  SvarSlett
 23. All rusmiddelbruk gir konsekvenser for atferd. Det er helt riktig det ja.

  SvarSlett
 24. ali ble slått ned i parken. ambulansesjåførene tok ham ikke med til legevakten. de blir anklaget for rasisme/rusisme. nå sier ali at schjenken ikke er menneske for ham. Schjenken er etnisk normann? var han som slo ali ned etnisk normann? det slår meg at han som var årsaken til alis problem ikke anklages for noe...kansje var han farget eller/og ruset? jeg spør da: hvem er den EGENTLIGE rasisten her?

  SvarSlett
 25. Blodprøvene av Farah viste at han var rusa på hasj. Kanskje ikke så big deal, men at han var rusa, det var et faktum. Det, kombinert med pissinga (som virket viljestyrt), var nok den egentlige bakgrunnen for denne saken.

  SvarSlett
 26. Hvem er det du tro tjener på all denne hetsen av ambulansepersonellet??? Den har kommet i mange forskjellige former og er det noen som er rasist her i verden er det vel Ali Farah! Ref. til Ny Tid.
  Og hvorfor er det positivt at barn ikke kan stole på nødetatene?? Du vet at disse nødetatene kommer å redder ræva di når du har kræsja bilen din i en fjellvegg, tatt overdose, noen svir ned kåken din eller stikker deg i ryggen med en kniv? Eller har du bare problemer med autoriteter ?? Hvorfor tilegne dette på andre?
  Vet du hvor mange rus/volds oppdrag ambulansepersonell har i løpet av et år? Stort sett alle får den hjelpen de trenger/har behov for. Men se deg rundt, så forstår du vel at noen glipper kan forekomme når vi vasser i dop og narkomane. Vi er vanlige mennesker.
  Dagsformen har liten eller ingen påvirkning på jobben vår da vi har prosedyrer på alt vi foretar oss. Det være seg undersøkelsesteknikker, behandling av hardt skadde, stabelisering, recusitering, medisinering etc.
  ALLE har rett på lik hjelp/riktig behandling. Beklagelig vis fikk ikke Ali Farah den behandlingen han skulle. Grunnen vet ikke jeg, men det er det vist MANGE andre som vet ser jeg.

  Mange varme tanker til gutta i klemma...

  Oppgitt....

  SvarSlett
 27. Casper DiNapoli. Ja den såkalte sykepleieren lyver i likhet med flere av de som var i politiavhør. At hun lyver kan man se på bildet der Ali ligger på ryggen. Noe mer bekreftelse på løgnen trenger iallfall ikke jeg.

  SvarSlett
 28. Må bare legge til at jeg tror at det er rasiste grunner når vi ser en hevnaksjon mot ambulansepersonellet fra to innvandrere fra afrika. Ali tåler ikke å bli kalt en gris etter å ha pisset på de norske ambulansesjåførene og bilen.

  Min sympati ligger hos ambulansefolkene. Det vil forundre meg om ikke retten kommer fram til at ambulansesjåføren frifinnes for anklagene mot ham. Og dermed ingen erstatning til Ali og Kooinor. Leit, men sånn blir det.

  SvarSlett
 29. Det er positivt at barn også får med seg skyggesidene av nødetatene, og ikke bare heltebildet som barn ofte får. Nødetatene er for dårlige, og det finnes det mange eksempler på. Selvfølgelig finnes det også bra folk i nødetatene, det er det nok ingen som nekter på.

  Problemet er muligvis for dårlig bevilgninger fra politikernes side, men problemet er også dårlig prioritering av oppgaver. Dårlig prioritering av oppgaver gjelder først og fremst politiet, der de for eksempel bruker store ressurser på å jage narkomane og hasjrøykere, mens folk i umiddelbar nød som ber politiet om hjelp blir henvist til å komme til stasjonen og anmelde.

  Kritikken min om dårlig prioritering av oppgaver gjelder ikke ambulansetjenesten, der går kritikken på at personer som Erik Schjenken ikke skal inneha en slik jobb med et slikt ansvar, og at det er noe seriøst feil i ansettelsessystemet, siden Erik Schjenken har sluppet gjennom det som bør være et nåløye. Kanskje er lønningene for dårlig, hva vet jeg? Ali Farah-saken viser hvertfall tydelig at feil folk finnes i ambulansetjenesten. Også i polititjeneste finnes mange "råtne epler", som har sine egne måter å håndheve lovene på, og da spesielt narkotikalovene.

  Jeg er langt mer kritisk til politiet enn jeg er til ambulansetjenesten. Jeg er kritisk til Erik Schjenken og hans umiddelbare arbeidsgiver, og det bør være klart og tydelig at Erik Schjenken ikke skal inneha en jobb med menneskeansvar.

  SvarSlett
 30. Roy: Hvordan beviser bildet at hun lyver?

  SvarSlett
 31. Vil bare nevne at det IKKE er Erik Schenken som snakker på lydloggen, men makkeren. Hvorfor skal han tas for rasistiske utsagn ???
  Han hadde neppe hatt jobben sin lenge i tjenesten om han var en sånn kødd som dere legger frem og har stemplet han.
  Sympatien til Farah har sunket fra lite til ingenting. Hele saken er forvrengt og tatt helt ut av sammenheng.
  Mange i norges land som burde skamme seg!!!....også innad i ambulansemiljøet!

  SvarSlett
 32. Til Casper DiNapoli:

  Les Kommentaren "Lærdommer fra parken" av Hilde Haugshjerd, Sjefsredktør (kst.) ii Aftenposten 24.nov 2008. Kanskje kan vi lære litt av denne episoden at det er farlig å påberope rasisme, uten at kjenne fakta.

  Mener du at ambulansepersonalet skal behandle de som ikke er etnisk norske på en annen måte enn etiske norske, for å være sikker på at de ikke blir anklaget for rasisme. Jeg mener alle de som påberopte at det i Sofienbergparken var rasisme, selv utøvde rasisme i ikke å forså at de fordelsbehandlet Ali pga hudfarge!

  SvarSlett
 33. La meg komme med ett spørsmål til samtlige her!
  Hadde det vært 2 av våre "fargede" kolleager som kom og gjorde feilen, hadde det da vært rasisme??? NEPPE!!

  Og til den sykepleieren som mente Erik Schenken kom ut av bilen og virket "bossy"! Ja, man gjør faktisk det når man ankommer steder med store folkeansamlinger og amper stemning.. Dette kalles for å "gå inn høyt" Nettopp for å få oversikt og kontroll på situasjonen!

  Man glemmer også her at skaden til Ali Farah ikke ble oppdaget før senere på natten. Altså ikke når ambulansen var der, ikke på legevakten, men først på Ullevål!!

  Jeg synes også at det er en svært merkelig oppførsel av Kohinoor, her er mannen hennes havnet på en intensivavdeling med en alvorlig skade, og hva gjør hun? Jo da reiser ut i norge for å promotere seg og sin egen plate!! Hvem andre hadde gjort det? Senere lager hun et stort nummer av at hennes mann har fått lungebetennelse under oppholdet på intensivavdelingen. Hallo!! Dette er en helt vanlig komplikasjon når man ligger i respirator over tid. Men atter en gang fikk hun medias oppmerksomhet!

  Innlegget til Ali Farah i Ny Tid ødela også mye for han. Det å legge ansvaret for forhistoriens undertrykkelse av minoriteter helt og holdent på Erik Schenkens skuldre, sier sitt! Jeg synes det er trist at Ali Farah uheldigvis ikke fikk den behandlingen han hadde krav på. Slikt skal ikke skje, men så lenge man har mennesker innblandet vil det skje feil og feilvurderinger. Dette er ikke første og siste gang. Å legge alt ansvar på de to på ambulansen blir helt feil. De gjorde en feilvurdering!! De som burde få seg en real stor smekk her er media, som i denne saken kun har formidlet saken fra en side!!

  Til sist vil jeg bare si at mitt inntrykk av saken er at Kohinoor kun vil promotere seg og sin person. Hennes stakkars mann har bare blitt en brikke i dette spillet.

  Jeg håper Erik Schenken blir frikjent i retten. For i bunn og grunn dreier dette seg ikke om rasisme, men en feilvurdering!

  SvarSlett
 34. Hahaha, har ALLE de som kommenterer her tolket overskriften som at det står "rasist"? For da gikk dere i fella! Det er forskjellsbehandling utfra rusmiddelbruk som her er gjort til et snappy lite ord. GHB-hatet er omtalt, ikke annet. Knus rusismen!

  Bra skrevet som alltid Casper. Godt observert!

  -Reyno

  SvarSlett
 35. Først av alt, innlegget til Anonym kl. 20.23 oppsummerte egentlig alt for meg.
  Deretter, til Casper og Reyno: Skal man prosedere ift rusisme, må man faktisk utelukke det som ikke omhandler nevnte problem. Når man da ikke gjør det, må man også forvente å få innlegg som dreier seg om det som interesserer folk flest. Ang. rusisme: Nei, det skal ikke være forskjellsbehandling på ruset/ikke ruset, ei heller andre mulige scenarioer. MEN; Ambulansepersonell, politi, brannmenn og annet redningspersonell skal faktisk tenke på EN ting FØR de tenker pasient/nødstedt overhodet! Denne tingen kalles egensikkerhet! Rusede personer kan utgjøre en fare for det innsatsprersonellet som er på stedet. Og vi har heldigvis ikke den amrikanske regelen i norge: "Risk a life to save a life". Når det gjelder rusmidler generelt, er det ikke lovlig, så får du faen danse meg la være å bruke det, eller ta straffen for ulovlig bruk som en mann!!

  SvarSlett
 36. Casper DiNapoli sa... Roy: Hvordan beviser bildet at hun lyver?

  Jeg tror du gjør deg dummere enn du kanskje er. På det første bildet ser vi Ali Farah ligge på ryggen. På det andre ser vi ham stå ved siden av ambulansen.

  Og jeg gjentar; hadde den såkaldte sykepleieren visst hvilken skade dette var, og som hun i ettertid hevder å ha sett (selvsagt etter at legene hadde sjekket ham) så hadde hun passet på å holde mannen i stabilt sideleie. Så enkelt er det. Derfor lyver hun.

  SvarSlett
 37. Enig med Anonym kl. 20.23!

  En rusa person med skrubbsår skal ikke være kandidat for å bli kjørt på legevakta, men et potensielt ordensproblem og en sak for politiet. Og nei, det er ikke rusisme heller!

  Det at ingen klarte å finne ut hvor alvorlig Ali's skade egentlig var (før langt på natt), er det eneste virkelige beklagelige her. Men sånt skjer av og til!

  Jeg vil også tippe at (den agressive) folkemengden rundt bidro negativt, slik at ambulansefolkene indirekte tolket situasjonen/skaden feil. Hadde Ali ligget aleine i grøfta et eller annet sted, så hadde de garantert tatt ham med seg.

  SvarSlett
 38. Først og fremmest bra indlæg! Så en kommentar til latterlige Roy og anonym som hentydet at mange av dem i parken var hans venner og andre farvede. DUM ER KRAFTEDEME HJERBLÆST!Jeg kjenner henne sykepleieren som hjalp ham oh hun er HVIT! Vet hvem som tok det bilde som senere ble året bilde.. HVIT! Hva faen tror du???? Her er snak om grov tjenesteforsømmelse UANSETT hudfarge. Schjenken er det største sutrerøvhul jeg har hørt snakk om. DSi undskyld for fanden og kom videre med dit patetiske liv! Har ikke noe ondt av deg, du forlod en døende mann fordi du troede han var rusa (narkomaner har åpenbart ikk rett til hjelp) svinet han til og vil ikk erkende skyld.. Det er tragikomisk!

  SvarSlett
 39. Problemet til Farah er at alle vet at han ble utsatt for rasisme, men at det er svært vanskelig å bevise det i en rettssal. Mange av nazistene og høyreekstremistene her har skjønt at Farah og kjæresten spontant uttrykte harme over en moralsk urett, og ikke tenkte så mye å hva som ville lønne seg å si strategisk i forhold til medier og jus. Dette bruker de selvsagt for hva det er verdt slik vi kan se mange eksempler på i denne tråden. Uansett tror jeg faktisk ikke debattantene her hadde endret sitt syn på Farah om ambulansesjåførene hadde vært erklærte rasister. De fleste av ny ville antageligvis uansett mene at det var greit at Farah ble liggende i parken.

  SvarSlett
 40. Hei Anonym!Det er da et merkelig kriterium at man skal måtte ligge alene i en grøft for å kvalifisere til å bli tatt med i en ambulanse? Det første jeg lærte på røde kors førstehjelpskurs når jeg var 14 var at åstedet for en ulykke ofte vil være kaotisk med opphissede mennesker.

  SvarSlett
 41. Hei Roy! I en slik situasjon som den i Sofienbergparken finnes det godt innarbeidede rutiner på hvem som skal ta ledelsen. En sykepleier med fri skal holde seg i bakgrunnen eller bistå ambulansepersonellet hvis de ønsker det. Dette selvsagt for å unngå kaos og uklar kommandostruktur på åstedet. I din iver etter å sverte Farah blir du helt irrasjonell og rett og slett tåpelig.

  SvarSlett
 42. Hei trond! Du blir ikke straffeforfulgt for å røyket hasje som politiet regner som et relativt harmløst stoff. Det er også viktig å huske at blodprøver kan vise spor etter cannabis i dagesvis etter at stoffet er inntatt. Hasj eller Marihuana er også relativt milde stoffer som gir svak rus i en kort periode.

  Uansett er dette argumentet helt på siden og bare underbygger inntrykket av at ambulansesjåførene var ekstremt fordomsfulle. Luftige spekulasjoner om folks personlige moral burde ikke innvirke på om folk fortjener å få bli tatt med i en ambulanse eller ikke.

  SvarSlett
 43. @Eyeball: Selvsagt bør ikke det å ligge aleine i ei grøft være et kriterium for å bli tatt hånd om. Men realiteten er nettopp som du påpeker, at det på "åstedet for en ulykke ofte vil være kaotisk med opphissede mennesker". På slike kaotiske åsteder vil det vel derfor lettere føre til at helsepersonell i praksis ikke klarer å gjøre alt etter boka. Spørsmålet blir da, om en enkelstående feilvurdering i en slik setting skal straffeforfølges/bøtelegges eller ikke? Den medisinske feilvurderingen var det jo flere profesjonelle som gjorde også, ikke bare ambulansesjåføren. Og for ordens skyld: Alt her er jo beklagelig for Ali's del. Han var jo skikkelig uheldig den dagen der...

  SvarSlett
 44. Til den modige personen bak "Anonym" og Eyeball.

  Jeg forstår at det er leit for dere når deres helts hjelper blir tatt i løgn.

  Og jeg gjentar, for å være sikker på at dere får dette med dere: Hadde den såkaldte sykepleieren visst hvilken skade dette var, og som hun i ettertid hevder å ha sett (selvsagt etter at legene hadde sjekket ham) så hadde hun passet på å holde mannen i stabilt sideleie. Så enkelt er det. Derfor lyver hun.

  SvarSlett
 45. Erru faanma rusa på cannabis når du skriver.

  SvarSlett
 46. Sier bare en ting: STRAFF HAN SOM VOLDTE SKADEN PÅ ALI. VI HAR IKKE HØRT NOE OM AT HAN BURDE STRAFFES. ELLER VAR DET GREIT SIDEN HAN VAR EN "BROR"
  Stå på Erik, du og dine kolegaer gjør en fantastisk jobb.

  SvarSlett
 47. jaja, så er vi i gang igjen. Denne debatten burde vært lagt ned.
  Men for å kommentere førte delen av bloggen.
  - Jeg skal aldri kalle andre enn Normenn som pisser på arbeidsplassen min for noe som helst. for da er man rasist.
  - Ikke gi utrykk for frustrasjon over en gruppe mennesker. For da er man rasist.
  - Når Etniske normenn blir feilbehandlet og dør (noe som mange ganger hvert år). Ja da er det liten feil, som kan komme på konto for tabber. Men ikke når en er av annen hærkomst, og blir frisk. Da er man rasist.
  - Pass på å dømme personen som kunne fraktet pasienten til sykhuset, i egnet kjøretøy for overfallet. Er jo ikke rasistisk å slå ned noen. Så det er jo heeeelt greit.

  Ja, så var det å etterleve reglene. Har alle fattet det? Følg dem eller vær rasist.
  Hvertfall har vi i patetiske Norge blitt slik.

  SvarSlett
 48. Min 73 årige spreke far fikk hjernehinneblødning i sommer. Ble funnet hjemme av min søster, hadde tisset på seg, falt ut av senga. Tre dager før var han i full jobb og oppegående som få. Ambulanse til stedet. De mente det ikke var grunnlag for innleggelse da han gjorde greit rede for seg og tross alt var en gammel mann. Min søster ga seg ikke, og krevde der og da at de tok han med seg, noe de etterhvert gjorde til legevakta for sjekk. Der ble en omfattende hjernehinneblødning som unge personer ikke ville overlevd..og han ble i hui og hast operert på sykehus. Dette fikk førsteside oppslag i 3 landsdekkende aviser....eller nei...gjorde visst ikke det..og heller ingen grunn til det...da det er mennesker som jobber med mennesker, og det skal være lov å gjøre feil...men bare ikke gjør det med en innvandrer med farget hud...da er man rasist med en gang!!! Ali Farah har stemplet seg selv som den største rasisten av alle etter sin egen kronikk, og man har gjennom denne saken fått vist den omvendte rasismen som råder i norge- at enkelte befolkningsgrupper har organisasjoner i ryggen, rikspolitikere står frem med en gang og tar parti og media hiver seg på med en gang det dukker opp en sak som kan lukte rasisme. Hele denne saken har blitt latterlig, og har fra starten vært Kohinors sjanse til å få ut så mye edder og galle hun klarer mot det hun definerer som rasisme. PATETISK.

  SvarSlett
 49. innlegget fra kl 2023 var meget bra!
  ta en kikk på dette dere få Ali tilhengere, prøv å lær noe ved å snu litt på situasjonen!
  her var det jammen samlet en god gjeng av tafatte SV borgere.
  DET ER KLART AT MAN KAN VÆRE ETTERPÅKLOK OG SI AT DET BLE GJORT EN FEIL!!! men : DETTE ER IKKE RASISME!!! jeg tror ikke engang det er rusisme...
  - og til den latterlige manne som angriper ambulanse sjåføren og ansettelsesprosessen - har du noengang vært ute i arbeidslivet?? du høres ut som evig student, eventuelt rød politiker uten fotfeste i den virkelige verdenen!!!
  jeg sier stakkars Ali som ble utsatt for en vanskelig avjørelse som dessverre var feil, men jeg sier også døm den rette mannen - kompisen til Ali som slo ham ned!
  og til sist, skam dere norsk presse som ødelegger livet til en av de ivrige ambulanse sjåførene for at en kynisk Kohinoor skal få trynet sitt frem i media!!!

  SvarSlett
 50. Makan. Jeg ser poenget med egensikkerhet Trond, men dette bør være en generell vurdering basert på langt mer enn rustilstand. Man bør se ann en risiko med rus som en av mange faktorer. Psykoser kan komme av så mangt. Å nekte hjelp pga selvpåført skade blir fullstendig absurd, selv om det selvpåførte er ulovlig. Ulovlige basehoppere blir plukka opp om de overlever :P Vi har også mange lovlige rusmidler tilgjengelige i Norge, og det er ikke alltid godt å se forskjell. Å straffe folk for rusbruk er en holdning som ikke passer vårt samfunn i dag. Vi skal være et inkluderingssamfunn - og da er det selvmotsigende å fordømme mennesker pga deres valg. Narkomane fortjener full rettsikkerhet og helseapparat som oss andre!

  - Reyno

  SvarSlett
 51. Hvem som er syndebukken i denne saken her er etter mitt syn veldig uklar, egentlig har vel alle parter skyld i det som skjedde; Schjenken, kompanjongen hans, folka rundt, helsevesenet m.m., men det man spekulerer om, er hva som er grunnen til hvorfor Schjenken la Ali Farah igjen.

  Det man må tenke på i denne saken er at folk som ikke er trent godt nok opp til å takle stressende situasjoner, heller ikke burde bli ambulansesjåfører. Under stress bygger man opp aggresjon og hvis det stemmer som Schjenken og etter det jeg har skjønt, at åstedet var veldig urolig, har jo situasjonen Schjenken var i, tydelig påvirket Schjenkens evne til å vurdere den forulykkede.

  Jeg tror ikke rusisme eller rasisme nødvendigvis er grunnen, men i en spent situasjon ville hjelpepersjonell som ikke er trent ordentlig opp, bestandig kunne gjøre feil. Jeg tviler på at Schjenkens beslutning om å la Ali ligge igjen hadde noen annen grunn, enn at han ikke klarte å handle riktig i situasjonen. I følge artikkelen i VG går han jo nå til behandling for post-traumatiske skader, og det kan jo tyde på at han ikke hadde stor nok mental kapasitet til å handle stresset som oppstår under en slik situasjon. I tillegg tisser jo Ali Farah slik at det sprutet urin på Schjenken, og man kan jo forestille seg hvordan Schjenken oppfattet det i en slik situasjon.

  Jeg tviler på at det er noen i dette forumet som med hånda på hjerte kan si at de kunne en bedre jobb en Schjenken under denne situasjonen, og hovedsakelig er jo grunnen at man kan aldri sette seg inn i hvordan situasjonen virkelig var.

  Det det burde vært størst fokus på er jo om helsevesenets opplæring og rutiner virkelig er gode nok til å oppfylle dagens krav?

  SvarSlett
 52. bare en liten kommentar til siste innlegg;
  har du fått med deg fartstiden til Schjenken i tjenesten? og hva slags skussmål han får???
  sett dere på deres høye hest og døm som dere vil, men jeg tviler på om noen der ute ikke kan gjøre menneskelige feil. det har nok dessverre skjedd her, men proposjonene saken har fått er Umenneskelige!!!
  jeg forstår frustrasjonen til Ali, men det får da være måte på til rasistiske bemerkninger!! (les : skjule seg bak rasisme for å blåse saken til himmels...)

  SvarSlett
 53. Nå må dere slutte å vrøvle. En som drar frem snurrebassen og pisser, er en gris, det er ikke rasistisk, eller "rusistisk".
  Men dere er en gjeng med rasister, for dere ville aldri sagt noe slikt om en muslim.

  SvarSlett
 54. Poeng1: Gjerningsmannen som slo ned Ali Farah burde straffes.
  Poeng2@Roy: Sånn jeg har forstått det er bildet tatt når ambulansen har forlatt stedet uten Ali Farah. Sykepleieren kom bort til Ali Farah og la han i stabilt sideleie før ambulansen kom. Da ambulansen kom fortalte hun ambulansesjåførene hva som hadde skjedd, og lot dem ta over. Noe av det første de gjorde var å dra Ali Farah opp i stående posisjon, noe som sannsynligvis utløste pissingen.
  Poeng3: Ambulansesjåfører skal faen meg tåle å få litt piss på buksa, akkurat som de skal tåle å få blod på seg, og akkurat som barnahageansatte må tåle litt bæsj i ny og ne. Tåler du ikke å få litt piss på buksa, så er det latterlig at du er ambulansesjåfør.
  Poeng4@Roy: Ja, enda et poeng til deg, Roy. Hvis sykepleieren lyver, så er vel det enda et eksempel på personer som merkelig nok er i omsorgsyrker. Men jeg tror ikke hun lyver, det er da ingen grunn til å tro det med mindre man febrilsk leter etter noe som kanskje kan sette Erik Schjenken i bedre lys.
  Poeng5: Hvis Kohinoor Nordberg styrer Ali Farah med maroinett-tråder (eller hva faen det heter), og hvis Ali Farah og Kohinoor Nordberg er noen store tullinger, så vedgår ikke det ambulansesaken. Ambulansesaken handler om tidspunktet fra ambulansen kom til stedet til ambulansen dro fra stedet, og ikke om hva Ali Farah har skrevet i en kronikk i ettertid. Dette er ikke en konkurranse om hvem som er best og verst av ambulansesjårørene og Ali Farah/Kohinoor Nordberg, det handler om at ambulansesjåførene ikke burde vært ambulansesjåfører.
  Hvis Ali Farah er dust og inkompetent, så innehar han ikke noe yrke med stort ansvar der inkompetansen kan får store katastrofale følger. Erik Schjenken hadde en jobb med stort ansvar, og den jobben burde han aldri hatt.
  Poeng6: Som en anonym med 73-årig far understreket, så er nødetatene elendige. Rasisme og rusisme er bare noen av måtene forskjellsbehandlingen kommer til uttrykk på, og som den anonyme med 73-årig far understreker, så forskjellsbehandles også de som er flinke til å kreve og de som ikke er flinke til å kreve. Veldig mange har opplevd å måtte krangle og høyrøstet kreve at en ambulanse skal komme i en nødsituasjon, og hvis man da ikke har en sterk søster og ikke er sterk selv, så får man kanskje ikke ambulanse, også dør gammel'n.
  Poeng7: Alle dere som ikke klarer å løsrive dere fra rasisme-perspektivet i denne saken, beviser med det at dere er rasister, bare så det er sagt/skrevet.
  Poeng8: Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg hadde gjort en bedre jobb enn Erik Schjenken. Jeg hadde nemlig ikke blitt helt satt ut av litt piss på ambulanse-buksa mi, også hadde jeg tatt med meg Ali Farah i ambulansen fordi jeg hadde spurt folk på stedet om hva som hadde skjedd, og skjønt at det var lurt å ta han med. Jeg burde kanskje ikke være ambulansesjåfør, men hvis jeg hadde vært ambulansesjåfør hadde jeg nok klart å få med meg Ali Farah i ambulansen i Sofienbergpark-situasjonen.
  Poeng9: Lytt til de smarte som har skrevet kommentarer på denne siden. Dere kan også stikke innom bloggen til en av dem, nemlig Reyno.
  Poeng 10: Selvfølgelig er jeg stein når jeg blogger, eller så hadde det jo bare blitt masse skrivefeil og tull og tøys. Drit nå i Ali Farah-saken og snok heller litt rundt på bloggen min, for eksempel her.

  SvarSlett
 55. Enkelte av nynazistene her skriver at man heller burde sørge for å få dømt mannen som slo ned Farah. Her for jeg bare minne de enfoldige på at han ble dømt allerede 18. juni i år. Grunnen til at det ikke er mer diskusjon om voldsmannen er at han ble dømt til et år og fem måneders fengsel, og til å betale 150 000 i oppreising og 5000 i erstatning til Farah og 50 000 i erstatning til Nordberg. Den saken er derfor ute av verden. Ambulansesjåførene derimot forsøker å sno seg unna ansvaret. Det er derfor denne saken varer ved i den uendelige.

  SvarSlett
 56. Til dere nynazister: Les nøye hva deNapoli skriver. DeNapoli er helt klart den som har et klarest blikk på saken.

  Jeg er delvis enig med DeNapoli i poeng 7. Jeg er overbevist om at denne saken skyldes rasisme fra ambulansesjåførene, men problemet er at nordmenn flest er velutdannede og smarte nok til å pakke inn slike holdninger i uangripelig språk. Alle vet at man kan drite seg helt ut hvis man bruker ordet nigger/svarting osv, og at man må finne på mer nøytrale og uangripelige betegnelser for å uttrykke det samme. Det er et feilgrep å ikke konfrontere nynazister og rasister selv om de i dag både kan finne på å pusse tenner og ta på slips.

  SvarSlett
 57. Hvorfor er det ingen som er opptatt av at både Farah og Norberg var steine? De hadde, med barn på slep, røyka og var rusa. Dette har kommet frem i retten. Observasjonene til ambulansepersonellet viser seg å være korrekte når det gjelder rus. I ettertid ser man jo at de skulle tatt ham med allikevel fordi han også var skadet, men det kaster unektelig et litt annet lys over ambulansepersonellets handlemåte.

  At ambulansepersonell i Oslo avviser folk med den reelle begrunnelse at de har en annen hudfarge er det rett og slett utrolig at oppegående folk kan mene.

  SvarSlett
 58. kan vi få et bilda av fyren som var årsaken til hele denne helsikes saken?

  SvarSlett
 59. Eyeball;
  stikk smukken i munnen og bind palestinaskjerfet og resten av sv - uniformen ditt rundt hodet og ta første tog sydover!
  gjem deg bak bølgen din om at alle som kritiserer noen fra minoriteter er rasister. DET ER IKKE DET DET HANDLER OM!!!
  problemet med sånne som deg er at dere faktisk fremprovoserer rasismen!la det være lov å kunne kritisere noen med annen religion eller hudfarge, og la det være lov å se forskjellige tendenser i forskjellige "raser" sier nå jeg...
  (italienere er oppfarende, nordmenn er kalde og russere drikker mye - bare for å nevne noe:) )
  ikke rasist

  SvarSlett
 60. Selvfølgelig skal man bare være blid og grei når noen pisser på beina dine. Man skal jo være profesjonell. Regner med at alle som skriver innlegg smiler hvis noen pisser på beina deres.
  Man antar jo umiddelbart at det er en hodeskade som gjør det og ikke at det er en slask man har forran seg. En slik feilvurdering må jo straffes. Tenke seg til at de ikke skjønte det, det haddde jo alle andre gjort. Hvis man blir pissa på eller spytta i trynet sier man jo bare "nei stakkars deg har du skadet hodet ditt, skal jeg kjøre deg til legevakten?

  SvarSlett
 61. En ting skal Casper ha; Han lager en ruspolitisk vinkling på en sak som i utgangspunktet aldri handlet om rus. Han klarer desverre ikke å trekke så mange andre med i diskusjonen, men det må vel sakens store format ta litt av skylden for. Casper sier det vel best selv med; "Poeng 10: Selvfølgelig er jeg stein når jeg blogger, eller så hadde det jo bare blitt masse skrivefeil og tull og tøys. Drit nå i Ali Farah-saken og..." Når en som blogger SELV avslutter diskusjonen fordi den tok en annen vending enn den han tenkte, ja da fortjener vel ikke Casper alle disse treffene på bloggen heller. Håper schenken går fri, slik at det fremdeles er lov å feile i dette landet, uten å bli hengt, skutt eller bløgget som straff.

  SvarSlett
 62. Og for de som fremdeles klamrer seg til rasisme-toget. Ta en titt på alle innleggene her http://www.norskekjendiser.com/?p=623 , og hopp av på første og beste stasjon.

  SvarSlett
 63. Hei Trond, og takk for skryt.
  Det var ikke meningen å prøve å avslutte debatten, folk må gjerne diskutere her til de kreperer, men det finnes veldig mye goodstuff på denne bloggen som ikke har noe med Ali Farah å gjøre. Jeg oppfordret derfor samtlige til å lese litt rundt for å bli bedre kjent med flere av synspunktene til Casper DiNapoli.

  For de som vil bli enda klokere på ambulansesaken, så vil jeg anbefale å lese Helsetilsynets rapport.

  Peace out, Trond, og puff-puff-pass!

  SvarSlett
 64. Jeg kjenner personlig Erik S. litt fra tidligere, og man kan si mye om han;
  han er høy, lite hår (var så godt som skallet allerede for over 10 år siden faktisk, stakkars), kraftig, litt naiv, UTROLIG snill og godt likt av alle som var i nærheten av han og sier ting slik han oppfatter de der og da.

  Men en ting kan man IKKE si om han;
  og det er at han den dagen i Sofienbergparken handlet utifra noen form for hverken rus- eller rasistisk overbevisning.

  Som en kamerat av meg en gang sa: et rasshøl er et rasshøl - uansett hudfarge !

  SvarSlett
 65. Gikk ikke Ali Farah på rus ? Ble det ikke konstatert at han hadde hasj innabords (da han var ute og lekte med sin datter) ?

  Har han hjulpet politiet med å avsløre hvem han kjøpte hasjen av - eller er han bare en av de mange som ved sitt narkokjøp støtter organisert kriminalitet? Hvor er kona og svigerfar i dette bildet ?

  SvarSlett
 66. jeg blir helt skremt av endel av innleggene her. Det virker som folk har fullstendig glemt hvorfor det er en rettsak i Oslo tinghus disse tre dagene. Den ENESTE grunnen til at Erik S er i retten og må forklare seg er at han har nektet å godta ett forelegg han fikk av politiet for "grov uforstand i tjenesten" når han som sakkyndig person nektet å ta med seg en hardt skadet person til legevakten i Juni ifjor. Thats IT. For å kunne forsvare dette (og dermed frigi Erik S må folk tenke at han IKKE gjorde en grov feilvurdering når den skadede ikke ble tatt med til sykehuset. Når det viser seg at mannen VAR skadet, ja så HAR da vitterlig ambulansesjåføren gjort en dårlig jobb da det er JOBBEN hans å frakte syke mennesker til legevakta. DERFOR fikk han bot. Når han er arrogant nok til å nekte å godta at han har gjort en feil (den andre sjåføren.. som ingen har hørt mer fra eller om, godtok forelegget og saken HANS er ute av verden) og drar saken til retten så må du faen meg tåle at folk engasjerer seg. Når skal folk i denne bloggen forstå at det er ikke ALI som drar ut denne saken, det er Erik S fordi han har nektet å ta ansvar for feilen sin. Å mase mer om rasisme er jo bare tull. Han gjorde en feil, uansett motiv, og det er derfor han straffes.
  Til Roy: Er du fullstendig blåst? Er det eneste argumentet du har at sykepleieren på stedet lyver fordi du har sett ett bilde av Ali der han IKKE ligger i st. sideleie? Når ble bildet tatt, nr ble Ali lagt i sideleie.. hva om bildet ble tatt FØR hun kom til stedet, eller Ali var blitt flyttet etc før bildet ble tatt? Å kun messe om at "alle ljuger fordi bildet viser ikke stabilt sideleie" er helt idiotisk, skjerp deg.
  Om Erik S hadde hatt ett snev av IQ hadde han, som den andre sjåføren, godtatt boten ogblitt ferdigmed saken. Men det harn han tydeligvis ikke...
  Leste forresten før idag at han nå skal bli ambulansesjåfør-lærer istedet.. Hørtes jo ut som enkjempegod ide..La mannen som HELT KLART har gjort en GROV feil i jobben sin, vist en total mangel på empati, og i beste fall vist fordommer (dop eller innvandrer.. ettfett, det er fordommer) samt nektet å ta ansvar for feil han har gjort.. laHAM utdanne de fremtidige sjåførene.. KJEMPESMART.. Stakkars oss..

  -doc-

  SvarSlett
 67. "doc"

  superflott innlegg!
  vel gjennomtenkt og skikkelig dypt!
  du viser en meget fin oversikt, både med denne saken men ikke minst mennesklig...

  at denne saken diskuteres av et slikt omfang har selvfølgelig bare med at Erik S ikke gjorde jobben sin. det har ingenting med dimensjonene den har fått og trakasseringen han som person har fått...

  bare kort;
  JA, han gjorde en feilvurdering. men legg merke til at heller ikke legevakten oppdaget denne hodeskaden, først på sykehuset fant de skaden!
  forelegget hans gikk ikke bare på å ha gjort feil, men også på dårlig oppførsel. ville du bare godtatt en slik bot og blitt stemplet urettferdig?? - og den andre sjåføren (som i tillegg sto for de groveste kommentarene) godtok ikke fordi han var enig i boten - han orket ikke mer kjør fra denne prosessen!

  tilslutt, hadde det vært fler slike episoder i Eriks S karriere skulle jeg vært den første til å korsfeste ham!
  men dette var ikke et så fantastisk enkelt valg, - La nå denne mannen snart slippe ut av gapestokken!!!

  SvarSlett
 68. Jeg er helt enig med deg om at denne saken nå snart bør legges død. Men poenget er fortsatt at den eneste grunnen til at det fortsatt blir holdt liv i saken er at Schjengen ikke vil godta at han har gjort en alvorlig feil. Det hadde kanskje vært smartere å bite tennene sammen og godta boten selv om han ikke er enig, nettopp for å slippe mer mas. Dette valgte han å ikke gjøre, men snarere prøve saken i domstolen.. da er det klart at media følger opp, så denne runden må stå på Schjengens egen regning.
  Det er også helt klart at det er mange som har feilbedømt situasjonen og Erik S er absolutt ikke alene om å ha gjort en feil. Det finnes dessverre mange eksempler på at legevakta ikke er helt på nett også.. og her finnes det MANGE eksempler, i motsetning til Erik S. Nå kan det vel hende at Erik S har vært litt rask, fordomsfull eller whatever tidligere uten at dette har kommet frem men det blir usakelig å diskutere. At legevakta slipper unna med en advarsel syntes jeg er helt feil. Det burde blitt etterspill også for dem.
  Grunnen til at jeg mener Schjengen bør finne seg noe ANNET å drive med er den totale mangelen på empati som (gjelder forsåvidt begge sjåførene) ble utvist. For å jobbe i helsevesnet vil jeg si at en av de viktigste egenskapene man har er nettopp empati, og når man mangler dette så kan man ikke jobbe i denne typen jobb, ferdig med det. Man kan ikke til sammenligning jobbe som pc-repratør om man ikke eier teknisk innsikt og det hjelper jo ikke om man har lyst.. man må finne en jobb man er skikket til, og der syntes jeg Erik S bør tenke seg om og finne noe annet, for empati har han hvertfall ikke, uanset hvrdan man vrir og vender på saken.

  -doc-

  SvarSlett
 69. Vel når det gjelder selve saken om Ali Farah så orker jeg ikke diskutere rasisme biten for der er vi alle delt i synet om av hvor streken for rasisme går . At det ble gjort en form for feilbehandling er jeg enig og det er også ambulansearbeiderne som var på stedet (dessverre for sent ) .

  Derimot så synes jeg at uttalesen hvor man påpeker at samtlige nødetater med deres nødnummer 110,112,113 ikke er til å stole på er meget sårende for meg som brannmann og utrykningspersonell

  les:
  "Om det i det hele tatt kan finnes noe positivt i denne saken, så må det være at alle barna i Sofienbergparken tilegnet seg viktig kunnskap den fatale dagen: Man kan ikke stole på tjenestene tilknyttet nødnumrene 110, 112 og 113. Kanskje litt urettferdig å inkludere brannmannstjenesten på inkompetanse-listen, men at polititjenesten og ambulansetjenesten tilhører listen skal det ikke være noen tvil om"

  Alle som jobber innen et utrykningsyrke er genuint opptatt av å kunne hjelpe andre individer uansett farge , alder ,religion , kjønn eller seksualitet
  At det i enkelte tilfeller kan være ansatte som gjør feil eller ikke er skikket vil forekomme , men det er viktig at kollegar og arbeidsgivere sier klart ifra og i verste fall sørger for å fjerne elementet .
  Det er også viktig med holdningskampanjer innenfor etatene som sørger for at alt personell innehar de riktige holdningene .

  Derimot så kan nok strikken tynes veldig ofte da utrykningspersonell ikke blir ansett som hjelper men heller en fiende i enkelte miljøer .
  Det finnes nok av eksempel der brannmenn bla. er blitt truet på livet fordi enkelte mener at de ikke har gjort nok fordi det kanskje var en person med annen farge eller lign.

  Vi i Brann- og redningsetaten bryr oss ikke om hvem du/de er for vi vil redde så mange som mulig når ulykker/branner oppstår .

  Derimot så prøver media gang på gang å vinkle ting på sin måte og selge mest mulig . Det merkes at media prøver mest mulig å sverte nødetatene .
  Enkelte medier prøver på alle måter å skaffe info og har faktisk til tider ringt opp brannmenn hjemme uten at noen har sagt at de har vært på det aktuelle stedet .
  Litt mystisk hvordan media vet det ??

  Skulle ønske at media og enkelte individer slutter å kategorisere samtlige i "blålysetatene"
  som rasister og inkompetente personer . Vi gjør ALT vi kan for å hjelpe DERE . Husk det

  Stolt brannmann som gir alt for Oslo by og dens befolkning

  SvarSlett
 70. Og dahar jeg sprettet champagnen i allefall, etter utfallet i dagens rettsak. Det som nå bør kommenteres, er jo mangelen på blogger angående frifinnelsen, det beviser jo i stor grad at det må være mulig å henge ut noen om en sak skal være interessant å kjøre fullt trykk på..

  SvarSlett
 71. Slapp av Trond, jeg er bare litt sent i rute. Værsågod: Rusisten Erik Schjenken frikjent

  SvarSlett