søndag 15. mars 2009

Borgerlig inkonsekvent rusmiddelpolitikk

Mandag vedtar Odelstinget forbud mot synlig oppstilling av tobakksvarer og røykeutstyr i utsalgsstedene. Høyre, Venstre og Fremskrittspartiet, som er i mindretall, vil stemme mot. Deres begrunnelse er at det ikke er godtgjort at forbud mot synlig oppstilling vil være effektivt for å redusere røyking:
«Det er ikke rimelig å påføre næringslivet slike ulemper så lenge det er uklart om tiltaket gir helsemessige gevinster, heter det mindretallets merknad i innstillingen fra Stortingets helse- og omsorgskomité.»

De samme partiene er dogmatisk motstandere av cannabislegalisering og cannabisavkriminalisering, på tross av at det er direkte motbevist at cannabisforbud reduserer cannabisbruk. Blant annet har Nederland med sine lovlige coffee shops ikke mer cannabisbruk enn forbudshissige Norge. Med andre ord er cannabisforbudets eneste argument, signaleffekt-argumentet, bare sprøyt.

6 kommentarer:

  1. Dustenorge på sitt verste!!!
    Når jeg er tom for tobakk, drar jeg og kjøper ny.
    Om det plutselig skulle ligge under disken, vil jeg ikke tenke at kanskje jeg skal slutte...??
    Er det under disk, så er det fremdeles der og jeg kjøper det.
    Det samme gjør alle andre.
    Dustepolitikk så det suser!!!

    SvarSlett
  2. ENDELIG, noen som har skjønt det.
    Takk

    SvarSlett
  3. Storrøykerne slutter nok ikke selv om det ikke er synlig, men det kan kanskje redusere røykingen til de som ikke røyker til daglig. Jeg synes dette er en god begynnelse, jeg. Det neste blir forhåpentligvis at det fjernes helt!

    SvarSlett
  4. Et fornuftig tiltak ville være å øke aldersgrensen til 30. Derfra kan man begynne å snakke om å fjerne utysket.

    Nå, om bare politikerne kan rette blikket mot stoffer uten dokumentert helseskadelig effekt.

    SvarSlett
  5. Hva med de røykende stortingspolitikerne da?
    De har vel sørget for at de slipper å gå ut i
    butikker for å skaffe seg røyk. Det er jo ikke så lenge siden at man fikk vite at de har eget røykerom på stortinget, og da er det sikkert ordnet med at de får kjøpe (?) røyk der også.
    Røykeloven (forbudet) gjelder nok ikke der i gården!!

    SvarSlett
  6. Hey, bra blogg du har:)

    Men vil bare si en ting, Venstre er neppe noen "dogmatisk motstander av legalisering" - og dette blir uansett feil å si, ettersom INGEN norske partier er for legalisering. Venstre blir nok det første partiet som vedtar det på partiprogrammet, og unge venstre har allerede kandidater som er for legalisering på tur inn på stortinget til valget i høst. Faktisk er venstres 2. kandidat for legalisering.

    SvarSlett