onsdag 28. oktober 2009

Bagatelliserende alkoholholdninger

Er man gravid bør man være totalavholdende til alkohol. Likevel svarer hele 34% i en undersøkelse at de mener gravide kan drikke et glass øl eller vin om dagen.

Det fødes stadig barn i Norge med alkoholskader på grunn av alkoholdrikking under graviditeten. Skadene er blant annet konsentrasjonsproblemer, lærevansker og alvorlige utviklingshemminger.

«Selv små mengder alkohol kan forsinke utviklingen av hjernen, nervesystemet og andre organer til fosteret. Når en gravid drikker alkohol går alkoholen ufortynnet gjennom morkaken over i fosterets blodomløp. En del av alkoholen kommer også over i fostervannet som barnet drikker. Barnet bruker lengre tid enn mor på å bryte ned og få alkoholen ut av kroppen.»
Denne slappe holdningen til alkohol under svangerskapet har sannsynligvis å gjøre med at alkohol har en unaturlig særposisjon som rusmiddel. Alkohol er et av de skadeligste rusmidlene som finnes, men siden det er det eneste lovlige bevissthetsforandrende rusmiddelet tror mange feilaktig at alkohol ikke er så skadelig.

3 kommentarer:

  1. Dette er det dummeste jeg har lest på lenge.

    SvarSlett
  2. Jeg tror du bare er gretten fordi du måtte stå opp så tidlig.

    SvarSlett
  3. Jeg stiller meg uforstående til hvorfor folk skal ruse seg under graviditeten...

    Ærlig ass, hvorfor skal man drikke alkohol og røyke i løpet av de 9 månedene ? Det er vel bedre å forsikre seg om at barnet har så god helse som mulig, og så dra totalt på fylla når bestemor passer barnet mens du løper rundt og er milf.

    SvarSlett