søndag 18. oktober 2009

Willy Pedersen støtter legalisering

Endelig har Sosiologiprofessor Willy Pedersen kommet til fornuft i cannabisspørsmålet. Han har engasjert seg i legaliseringssaken de siste 10-årene, og inntil nylig har han støttet kriminalisering. Men nå har han snudd i legaliseringsspørsmålet. Etter først å ha gått fra NEI til TJA, så har han nå gått fra TJA til JA.

I Willy Pedersens helomvending går han i seg selv og innrømmer at han burde forstått det fornuftige i juss-nestor Johs. Andenæs ord for 15 år siden:
«Bruk og besittelse av cannabis bør legaliseres. Det er urimelig å straffe cannabisrøykere. Den skade de måtte gjøre, rammer bare dem selv. Det er dessuten liten grunn til å tro at straff får folk til å avholde seg fra å bruke narkotika.»

FrPs Per Sandberg reagerer selvfølgelig negativt på Willys nye standpunkt, og Sandberg lirer i den forbindelse av seg idiotiske påstander der han sammenligner cannabisbruk med mord.
En av NorCans medlemmer, Tobb, har i den forbindelse sendt Per Sandberg en treffende e-mail.

I motsetning til hysterieske Per Sandberg velger Arild Knutsen, Leder i Foreningen for Human Narkotikapolitikk, å rose Willy Pedersen for fornuft og karakterstyrke.

Bloggeren Reynolds er også spandabel med rosen i retning Willy Pedersen:
«Å høre en anerkjent akademisk forsker innrømme feil i Norge 2009 er forfriskende, og viser en integritet andre rusforskere bare kan drømme om.»


Willy Pedersens hovedargument består av 3 deler:
1. Den skade cannabisbruk måtte medføre rammer kun brukeren selv.
2. Straff skader cannabisbrukere.
3. Straff får ikke folk til å avholde seg fra å bruke cannabis.

I radiodebatt mellom Willy Pedersen og FMRs Knut T. Reinås (litt ut i programmet) nekter Reinås for del 3 av Willys argument, altså at straff ikke får folk til å avholde seg fra å bruke cannabis. Dette er veldig irriterende, spesielt da jeg selv allerede for mange år siden gjorde Reinås oppmerksom på at straff ikke reduserer cannabisbruk. Hvorfor Reinås fortsatt tviholder på signaleffekt-løgnen er vanskelig å forstå.


Jeg vil slenge meg på bølgen av de som berømmer Willy Pedersen for sitt nye standpunkt i legaliseringsspørsmålet. Så er det bare å håpe at Pedersens innspill kan gi vitalitet og fornuft til den tabubelagte og tilsidesatte cannabisdebatten i Norge, men enn så lenge må landets cannabisbrukere fortsatt lide under politiets terror-virksomhet.

3 kommentarer:

  1. Glimrende post! Meget godt oppsummert.

    SvarSlett
  2. Knallbra post, veldig grundig og gjennomført!

    Liker stilen! :D

    - reyno

    SvarSlett
  3. Takk for mye godt lesestoff, på tide folk våkner opp...

    SvarSlett