søndag 25. oktober 2009

Øl og vold!

Det er en helt klar sammenheng mellom alkohol og vold. I helgen gikk det ekstra hardt utover en 27 år gammel bergensk mann, som ble brutalt banket opp på Tordenskjold Pub i Stavern. Mannen fikk flere harde slag mot hodet og ble slått bevisstløs, og ligger nå på Ullevål Universitetssykehus i Oslo i livstruende tilstand.

NorCan-brukeren "heffner65" klager over at helgefylla og skadene den medfører preger Norge i helgene. I motsetning til alkoholbrukere plager cannabisbrukere ingen, og de burde ifølge "heffner65" blitt belønnet istedenfor å bli straffet.

At det er en klar sammenheng mellom alkohol og voldsbruk er det vel ingen som tviler på, så hva er da logikken i å gi dette voldsfremmende rusmiddelet særposisjon som det eneste tillatte? Ønsker vi mest mulig vold? Alternative rusmidler som ikke fremmer aggresjon og vold burde helt klart tilgjengeliggjøres.

(Vålerenga-supporterne har ingenting med denne saken å gjøre, youtube-filmen er bare ment å illustrere vårt samfunns innrømmelse av sammenhengen mellom alkohol og vold. Når det er nevnt, så kan det legges til at både Vålerenga-supporterne og andre lags supportere innimellom blander alkohol og vold.)

8 kommentarer:

  1. Det er ikke mer enn et halvt år siden 3 personer ble knivstukket og drept i Tromsø, av en gjerningsmann i hasj-rus.

    Jeg trenger sikkert ikke nevne alle bilulykker, ran, og andre kriminelle handlinger som blir utført av "fredelige" cannabis/hasj-brukere.

    Skal du prøve å legalisere får du komme med et bedre argument.

    SvarSlett
  2. Jeg forstår ikke det at noen får den trangen til å slå og skade andre bare fordi de inntar alkohol. Jeg har drukket i snart 20 år, siden jeg var 16-17 år gammel. Ofte bare noen øl eller en flaske vin, andre ganger noe mer ...kremt. Men aldri, aldri har jeg av den grunn blitt aggressiv eller voldelig. kanskje man skulle innføre drikke sertifikat....etter en test hos psykolog ...hehe

    SvarSlett
  3. jaja så lenge det ikke er en av våre nye medborgere så er det ingen som kommenterer dette men hvis det hadde vært en utlending derimot da hadde helvete brytet løs her på kommentarer. til saken ja alkohol er mer dødelig en hasj og cannabis (begge er samme). enhver som nekter for det er bare tilbakestående. et glass vin/øl om kvelden eller 1 joint har ingen tatt noe skade av men som sagt micbruk av begge kan føre til alvorlige konsekvenser. og konsekvensene er større hvis misbruk av alkohol enn cannabis. fakta.

    SvarSlett
  4. Er det ikke innvandrere som står for mesteparten av knivstikkingen og volden?
    Hva er det dere vrøvler sånn etter?

    SvarSlett
  5. Når det gjelder Trippeldrapet i Tromsø, så var ikke drapsmannen ruset på hasj da drapene skjedde. Han hadde vært ruset på hasj en drøy uke i forveien. Selv om han hadde vært ruset på hasj under drapene, så er det kun de mest trangsynte som ikke klarer å se at drapsmannens problem var alvorlig psykisk sykdom og ikke hasj.

    SvarSlett
  6. Det er på tide at voldsmenn som denne typen her blir straffet extremt hard ,kraftig bot ,langt fengselsopphold med prøvetid på livstid ,det betyr at hvis vedkommende gjør en slik grov handling igjen bør han forvares .Er så utrolig lei av de latterlige straffene som voldsmenn mens skatte snytere blir straffet mye hardere noe som er helt utrolig

    SvarSlett
  7. Det er jo dumt å ta denne saken til inntekt for å legalisere hasj. Jeg har vært i rusmiljøer i mange år...og kan kikke bort på de som har fortsatt sin hasjrøyking i 20 år, etter jeg slutta. Hvis noen tror dette er ufarlig, så tar de rett og slett veldig feil, og det er noen fakta dere hasjforkjempere tar noen kvantesprang over. Ikke ulikt hva folk med godt inngrodde skylapper, etter hasjrus, gjerne gjør.
    Man "tykkner" til i toppen av daglig hasjmissbruk. Det er et asosialt stoff, og unnskyldningene fra brukerne taler for seg. Hasj sitter MYE lenger i kroppen enn nesten alle andre rusgifter, slik at man bygger opp en fysisk avhengighet på en helt annen måte, enn ved f eks alkohol. Jeg er fullt inneforstått med, at alkohol har sine negative sider. Men poenget mitt er at disse to rusmiddlene er bortimot usammenlignbare. Jeg kunne fortsatt med andre selvfølgeligheter, men tror man bør se og analysere, før man prøver og erfarer. Mitt tips

    SvarSlett
  8. Da er det nok rusmiljøet som er problemet og ikke cannabisbruken i seg selv. Ingen proklamerer "hasj-bruk" hver dag. Det er en vesentlig forskjell der, siden cannabis skal brukes bevissthetsekspanderende, og ikke del av ett ekspeimentalt miljø som sniffer alt de kommer over.

    SvarSlett