mandag 19. oktober 2009

USA på vei mot avkriminalisering av cannabis

I 14 av USAs delstater er medisinsk cannabis legalisert, men under George W. Bush kunne disse likevel ikke føle seg helt trygge. Nå har Barack Obamas regjering innført et lovverk som sikrer de medisinske brukerne mot straffeforfølgelse:
«Regjeringen i Washington offentliggjorde mandag et nytt regelverk som innebærer en endring av politikken som ble ført under tidligere president George W. Bush. Her heter det at rettsforfølgelse av cannabisbrukere ikke er fornuftig bruk av offentlige ressurser.»
Det er ifølge VG de medisinske brukerne som blir skånet for straffeforfølgelse, men vi får håpe at lovendringen i praksis også gjelder rekreasjonelle brukere, og at dette smitter over på Europa og Norge.

Kliner Obama til med en full legalisering i løpet av sin president-periode skal jeg vurdere å tildele han The Nobel Peace and Love Price.

10 kommentarer:

  1. Vel, Obama kan jo bare fjerne de føderale reglene, statene vil fortsatt være frie til å bestemme selv. Dog er det vel sannsynlig at i allefall en stat ville være villig til å prøve full legalisering i løpet av noen år.

    SvarSlett
  2. Skjønner ikke helt greia med å forby cannabis.
    La folk selv avgjøre hva de vil gjøre uten å være kriminell. Er vel sikkert ikke verre å røyke cannabis enn det er å drikke brennevin vil jeg tro..

    SvarSlett
  3. mange forskere har bevist at canabis er mindre skadelig en alkohol og mindre vane dannene en kaffi. det fines også sterke indikasjoner at stofet også kan være en fabelaktig tilegs medesin til mange sykdomer som blant annet aids og kreft for og nevne to. i tileg til at det vise seg fra mange undesøkelser i fra blant annet nederland som har vert liberale til cannabis i mange år, at og figji canabis ikke fører til økt forbruk av tyngre stoffer som amfetamin heroin og kokain heller det motsate. det fines ingen dokumentasjon som styrker kriminaliseringen av canabis heller det motsate. jeg personelig mener at vert meneske får ta sit stanpungt til om dom vil bruke det eller ei ikke at en lov som er grunet på en amerikansk propeganda fra etter krigs åren skapt av et behov for at bevare arbeidsplasen for 10 personer. anslinger var navnet på dea sin første boss og også han som må setetes til ansvar for at 75-90% av verden har kriminalisert canabis. synd og skam at loven skal være baset på en propaganda som ikke bare er feilinformerende men direkte løgnaktig.

    SvarSlett
  4. Det er lov å håpe, men dessverre gir denne nyheten falske forhåpninger. Lovforslaget inneholder nemlig et så gedigent hull at endringen er ubetydelig. Faktisk er denne gode nyheten ikke annet enn en falsk lemping på federale lover, som ikke betyr en pøkk i praksis. Hullet er nemlig så massivt at all den andre ordlyden i lovforslaget er meningsløst:

    Du har nemlig ikke lov til å gjøre profitt på marihuana...

    På dette grunnlaget kan alle som gror og/eller selger marihuana straffeforfølges på akkurat samme måten som tidligere, så lenge budsjettet viser at virksomheten går i pluss. Dette samme pokker hva statlige lover sier om temaet. Med andre ord en ganske så hånlig spøk av et lovforslag.

    SvarSlett
  5. Forbudet mot cannabis er en gullgruve for kriminelle, akkurat som alkoholforbudet var det for mafiaen i USA. En legalisering ville avkriminalisere tusenvis av mennesker, og frigjøre ressurser hos politiet, retts og fengselsvesnet. Men det beste ved det ville være og fjerne en god inntektskilde for både kriminelle og terrorister. Og at der skal være noen kobbling mellom cannabis og narkotika passer ikke, for så skulle der nok være mindst en million narkomaner i et land som Danmark.

    SvarSlett
  6. Nå er det på tide å få opp skyggelappene våre , det er bevist at cannabis er mindre skadelig enn alkohol og nikotin.Hvorfor skal man staffes for å forurense sine egene lunger med dog er ikke cannabis så skadelig,hvor mange liv har blitt revet bort fra familier og tragedier PGA ALKOHOL

    SvarSlett
  7. I tillegg til de medisinske egenskapene hos denne nyttige planten og det faktum at den kan brukes i mange produkter, alt fra komposittplast til klær, så er det en til ting man kan bruke den til. Man kan faktisk røyke tørkede plantedeler fra denne planten og bli skikkelig høy. Helt sant!

    SvarSlett
  8. Inntektene ved statlig cannabismonopol og lisensbelagt egenproduksjon, ville langt på vei finansiert politiet nok til å bekjempe den øvrige narkotikaen i landet, samt finansiere en haug av forebyggende tiltak mot rusmisbruk i helsesektoren.

    Dette ville være et enormt steg frem fra i dag, der kostnaden av det å ta noen for bruk og besittelse, er omtrent det dobbelte av det man får inn i bøter.

    SvarSlett
  9. Fjerner vi cannabisbruk fra tallene over norsk narkotikabruk årlig fjerner vi 90% av problematikken, og sitter igjen med 10% heroin, benzoer og speed. Det kan man kalle en god start på å rydde opp i rotet.

    SvarSlett
  10. Haha var kjempe stein og skrev ca 2 sider om hvor kjipt det er at det er illegalt med cannbis i norge.. trykte på side knappen på musa og sletta alt ved et uhell:(

    Dro ned på sjappa kjøpte en cola og et flax lodd, gikk hjem, skrapte loddet vant 1M.

    Så nå selger jeg huset og stikker fra jobben. Pakker sekken og drar til Nederland!:D

    Neste gang jeg kommer kan dere kjenne eima av frihet:))))))

    SvarSlett