lørdag 17. oktober 2009

Rio de Janeiro herjes av narko-gjenger

Det er ikke bare Mexico som sliter stort med konsekvensene av sin narkotikapolitikk; Brasil har også tråkka skikkelig i salaten.

Rio de Janeiro opplevde nå et flamme-inferno etter at narko-gjenger satte fyr på et kobbel med busser og en skole, for ikke å snakke om da de skjøt ned et politi-helikopter. Påtenningene var gjengenes svar til politiet som like før hadde aksjonert mot dem, og det nedskutte politi-helikopteret var på oppdrag rettet mot et gjengstyrt slum-område da det ble skutt ned:
«Politimennene var på oppdrag da nedskytingen skjedde, og det lokale politiet melder at de involverte aksjonerte mot en av byens hundrevis av slummer, som blir styrt av tungt bevæpnede narkogjenger.»

Dette er et klart eksempel på at det er idiotisk å la kriminelle styre narkotika-markedet:
«Det skal ha vært en gjengkrig som utløste at politiet rykket ut. En narkobande skal ha forsøkt å ta over territoriet til en annen, og dette resulterte i harde kamper mellom de kriminelle.»

De naive tror problemene bare vil gå over nærmest av seg selv, men det bør være liten tvil om at kjernen i problemet er den utopiske illusjonen å kvele en enorm økonomi.

Det er ikke bare i Sør-Amerika at kriminalisering av rusmidler fører til kriging og dreping, man trenger ikke se lengre enn til Danmark og København for å se konsekvensene av feilslått narkotikapolitikk.

Staten må ta seg av etterspørselen etter ettertraktede rusmidler, eller så kriger kriminelle gærninger om markedet - så enkelt er det.

5 kommentarer:

  1. Eller du kan ta over markedet....

    SvarSlett
  2. "Staten må ta seg av etterspørselen etter ettertraktede rusmidler, eller så kriger kriminelle gærninger om markedet - så enkelt er det"
    Ja så enkelt er det. Heroin, hallusinogen, amfetamin bør bli lovlig. Problemløseren. Jævla dust.
    Neste gang du kjøper deg narkotika kan du ta deg selv i ræva på at du støtter opp om slike kriminelle. Men du er vel så egoistisk at du velger å la din egen nytelse overgå dette. Taper.

    SvarSlett
  3. "Neste gang du kjøper deg narkotika kan du ta deg selv i ræva på at du støtter opp om slike kriminelle."

    Ja, det er jo nettopp derfor jeg ønsker at Staten skal legge til rette for at legale aktører kan betjene rusmiddel-markedet, og da tenker jeg spesielt på cannabis.

    SvarSlett
  4. Nå var det vel ikke akkurat cannabis som fikk disse gutta til å skyte mot politihelikopteret, eller å sette fyr på bussene?? En legalisering av cannabis ville ikke på noen måte gjort disse "kongene" her nede arbeidsledige, da det hovedsakelig er helt andre stoffer de jobber med..

    Siden det ikke har vært noen store gjengopprør eller nedskytinger av helikoptre i Norge, så antar jeg at du må være meget fornøyd med den politikken som blir ført i Norge da?? :P Nei, på tide å våkne opp tror jeg... Nedskytingen her nede er vel heller en konsekvens av helt andre ting enn en feilslått narkotikapolitikk..

    SvarSlett
  5. Sistemann Anonym; hvis du tar med i betraktningen at jeg inndro paralellen til gjeng-krigene i København i mitt innlegg, så ser du nok poenget mitt også når det gjelder cannabis.

    Jeg er ikke fornøyd med rusmiddelpolitikken som føres i Norge. Det største ankepunktet til det norske forbudet er at den ikke har noen positive konsekvenser overhodet.

    SvarSlett