onsdag 9. september 2009

Cannabishatet lever

Hvis man prøver å diskutere cannabislegalisering på internett, så støter man ofte inn i et problem: Det ligger et hat mot cannabis inngrodd i mange mennesker, et hat som myndighetene har sørget for ved mange års skremselspropaganda. Dette hatet hindrer motstandere i å komme i kontakt med sin fornuftige side, og muligheten for en saklig, høflig og meningsfull debatt blir liten.

Et godt eksempel på dette er mitt forsøk på å diskutere cannabislegalisering på forumet undergrunn.org. Noen av debattantene klarte å forholde seg forholdsvis saklige, mens andre åpenbart hadde store problemer med at problemstillingen i det hele tatt ble tatt opp. Gledelig er det likevel at legaliseringsavstemningen som ble iverksatt ikke viste altfor ille resultater:

3 kommentarer:

  1. You got company! :D

    SvarSlett
  2. Jeg synes det er grusomt og inhumant at myndighetene hjernevasker ungdommen med dette våset. Har selv fått lide pga. disse hatske holdningene. Det minner om homohat eller rasisme fra 1950-tallet. Flaut, flaut. Og i 2009. I fremtiden vil man se tilbake med stor skam på dette.

    SvarSlett