fredag 25. september 2009

København nærmer seg legalisering av cannabis

Danmark er uten tvil det mest cannabisfornuftige landet i Skandinavia, men også der opererer de med cannabisforbud, etter at Pusher Street i Christiania ble lukket i 2004 og myndighetene avbrøt avkriminaliseringen Danmark inntil da hadde hatt.

Etter 2004 har Københavns cannabismarket vært preget av mer og mer vold på grunn av kriminelle aktørers konkurranse om markedet, og det har ført til at flere og flere dansker ønsker cannabislegalisering. Nå ønsker et flertall av det venstre-orienterte kommunestyret i København en forsøksordning med lovlige utsalgssteder for cannabis, og det er et langt skritt i riktig retning for Danmark. Ikke overraskende stikker den høyreorienterte regjeringen kjepper i hjulene for Københavns lokalstyre, med det vanlige bullshit-argumentene som har fått blitt fremsatt altfor lenge. Kim Jensen fra det høyreorienterte partiet Venstre sier blant annet:
«Hvordan kan Frank Jensen (Socialdemokraterne), der som tidligere justitsminister har været med til at håndhæve et forbud mod hash, og som er vidende om den kriminalitet og dårligdom, som hash og handlen med hash medfører, støtte et så radikalt og useriøst synspunkt?»

Vel, den kriminalitet og den dårligdom som handelen med hasj medfører er jo betinget av at hasj omsettes på et kriminelt marked. Det er jo nettopp det København-politikerne ønsker å forandre på.

Kim Jensen påstår også at lovliggjøring av cannabis vil føre til mer cannabisbruk. Det er skuffende at Kim Jensen ikke kan gjøre litt research før han åpner munnen. Hvis han hadde kikket på statistikken ville han sett at Danmark med sitt cannabisforbud har nesten dobbelt så mange cannabisbrukere som Nederland med sine lovlige coffee-shops.

3 kommentarer:

  1. Flott å se at du fremdeles holder blogg-trykket oppe, DiNapoli! Det har vært en fin måned for cannabissaken: Først departementets anbefaling om legalisering av hemp, så nyheten om det norske cannabisparti og nå dette!

    SvarSlett
  2. Ja til joint, nei til bot. Bøter har aldri gjort meg eller noen av mine bekjente mindre glad i joint. Nå gror jeg selv men jeg ser problematikken i at skurker skaper stor fortjeneste på min joint. Strømmen er jo utrolig billig så det blir et stort avvik i nettokostnaden med produksjon og gateprisen. Så vidt jeg vet koster hasj omtrent det samme som gull. Iallefall om man vil kjøpe den røykbare typen. Personlig bruker jeg kanskje to kroner på å produsere et gram god blomst.

    SvarSlett
  3. Siden vi har fått tutet ørene fulle av skremselspropaganda i 40+ år vil jeg poste en lenke til en Lege/Forsker som har forsket på de positive FAKTA om cannabinoler, han slår også fast at cannabinoler er noe som mødrene har naturligt i morsmelken for å styrke spebarna.
    http://www.phoenixtears.ca/videos_robert_melamede.php

    SvarSlett