torsdag 21. august 2008

Dansk ekskludering

Fra Norge er vi vant til at politiske ungdomspartier og andre raringer ekskluderer hasjrøykere fra narkotikapolitisk diskusjon, mens i København i Danmark raser det nå en stillingskrig med lignende problematikk.

Det politiske partiet Konservative er sterkt imot Ungdomshuset, som vi kanskje kan sammenligne med Blitz. Konservative har videre laget et nummer ut av å bli avvist fra Ungdomshusets mandagsmøter, som skal være åpent for alle. Ungdomshuset har på sin side hevdet med rette at Konservative kun kommer til Ungdomshuset for å sabotere deres eksistens, og har truet med å melde seg inn i Konservative for å påvirke deres beslutninger.

Konservative ønsker folk fra Ungdomshuset velkommen i partiet, men understreker at de ikke kan kuppe Konservative og deres innstilling til Ungdomshuset, og at medlemmer som ikke vedkjenner det konservative verdigrunnlag vil bli ekskludert. Rasmus Jarlov fra Konservative forklarer også:
«De har ikke forstået, at der er forskel på at være et parti, og så at være en organisation, der får en bygning stillet til rådighed af kommunen. Ungdomshuset er underlagt nogle regler, som gør, at alle skal have adgang til det, det er et parti ikke - vi er en privat forening, som har lov til at udelukke folk».

Det virker som Rasmus glemmer at Konservative får massiv statsstøtte, og er i den forstand ikke en privat forening. Han undervurderer også retorikk i forbindelse med å vedkjenne et konservativt verdigrunnlag. Det er ingen ting som hindrer individer fra Ungdomshuset fra å melde seg inn i Konservative, for sakte men sikkert forandre konservativ konsensus vedrørende Ungdomshuset. Jeg håper de husker å også prakke på dem hasjlegaliseringssynspunkter når de første er i gang.

Konservative kan kanskje sammenlignes med norske Høyre, men det er vanskelig å sammenligne norsk og dansk politikk. Dansk politikk har for eksempel Hampepartiet, noe Norge har til gode å ha.

2 kommentarer:

  1. Det er såmænd ikke Konservativ Ungdom, men moderpartiet Det Konservative Folkeparti, der opfører sig så ungdommeligt/barnligt..:)

    SvarSlett
  2. Mange tak, Andreas, for at påpege min fejl. Peace out!

    SvarSlett