onsdag 27. august 2008

Fjern straffen helt for hasj-aktivitet

Mannen politiet har utpekt til hovedmann i Wonderboy-saken er bitter. Persona Non Grata skal ikke blande seg i selve saken, men registrerer de kloke uttalelsene fra mannens advokat, Berit Reiss-Andersen, i Høyesterettssaken:
«Hasj er antakeligvis det mest utbredte rusmiddelet i Norge, nest etter alkohol. Det er åpenbart at det ikke har medført dysfunksjonelle borgere i stor skala i Norge. Dette er et vesentlig poeng og må anføres.»

Berit Reiss-Andersen uttalte også følgende i Høyesterettssaken:
«Seksualforbrytelser og voldtekt gir sjelden mer enn 4-5 års fengsel. Er det så mye verre å innføre et stort kvantum hasj enn å begå en alvorlig seksualforbrytelse.»

Det er ingen tvil om at mannen har brutt loven ved smugling, det er det ingen tvil om. Spørsmålet er altså om hasjsmugling skal gi strengere straff enn seksualforbrytelser. Et intuitivt poeng er også at hasj burde være lovlig. Er man smart nok til å se dette, er man også smart nok til å se at 'smugling' bare er et annet ord for 'import'. Filosofisk kan vi si at flytting av hasj fra et annet land til Norge kun kontingent kan identifiseres som smugling. Flytting av alkohol fra et annet land til Norge kan også kontingent identifiseres som smugling.

Diskutér saken på Norsk Cannabisforum.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar