torsdag 28. august 2008

Nederlender hasj-dømt i Oslo Tingrett

En nederlandsk lastebilsjåfør smuglet i april 2008 9,5 kilo amfetamin og 146 kilo hasj til Norge, og er dømt av Oslo Tingrett til 8 års fengsel.
Dagbladet mener at dette er årets største hasjbeslg.

Mannen erkjenner hasjsmuglingen, men hevder han ikke kjente til amfetaminen. Han har opplyst at han ville tjene mellom 80.000 kroner og 120.000 kroner på importen.

Nederlenderen visste godt at dette er ulovlig, og fortjener straff. Dette betviler nok ingen. 8 år er likevel en veldig drøy straff. Man skal ikke glemme at narkotikalovgivningen er totalt arbitrær, og ved en legalisering av cannabis ville dette tilfellet kun være lovlig import. De fleste kan sikkert fint se for seg horrible kriminelle handlinger som gir langt mindre enn 8 år i fengsel - hvis sakene i det hele tatt blir anmeldt og ender i domsfellelse.

1 kommentar:

  1. Klart han fortjener straff, for han visste jo hva han gjorde - og at det er ulovlig i Norge. Bare synd at rusmiddelpolitikken til Norge er helt på trynet. Man hører om voldtektsforbrytere som slipper ut etter et år i fengsel, mens en fyr som frakter et så uskyldig rusmiddel som hasj - som burde vært lovlig, får 8 år? Herregud, hvem faen er det som gir disse dommene? De burde jo vært fratatt sin posisjon umiddelbart..

    SvarSlett