søndag 21. september 2008

Dansk Facebook-krav om avkriminalisering

Vi lever jo i Facebook-alderen, og som svar på hasj-krigen som raser i Danmark har det blitt opprettet en dansk Facebook-gruppe som krever avkriminalisering.

Gruppen har per nå 1.293 medlemmer. Det blir spennende å se hvor mange dansker som takler å feste navnet sitt ved saken.

Facebook-gruppen presenterer seg på denne måten:
«Denne gruppe skal ses som et desperat forsøg på at råbe de ansvarlige op - gå til din lokale politiker og kræv en afkriminalisering af cannabis nu, så vi kan få fjernet grundlaget for slagmarken og salget af cannabis kan komme samfundet til gode, frem for at gå til skydegale kriminelle.»

Gruppen mener korrekt at lukningen av Pusher street var et feiltak, og gruppen er lei av å bli tilfeldige skyteskiver for kriminelle bander i krig, og liker på ingen måter at "vores nabolag bliver omdannet fra Nørrebro til South central L.A.". Med 'avkriminalisering' av cannabis mener nok gruppen lovlig kommersielt salg av cannabis, for det er den eneste måten cannabis kan komme samfunnet til gode.

Cannabis kan gjerne bli solgt rett fra dagligvarebutikkene, men det viktigste er statskontrollert kvalitetstesting. Man kan kjøpe mye cannabis-snacks i Danmark, man det er mye bøff og puck også hos de glade dansker.

For at lovlig og statskontrollert cannabis skal bli mulig må FN-konvensjoner forandres, og det kan ta tid. Enn så lenge burde Københavns styresmakter være veldig fornøyd hvis de klarer å få Christiania til å bli hva det en gang var. Å reversere utviklingen er kanskje umulig nå som det er krig om alle hasj-pengene, og København står i fare for å tidvis bli plaget av bandeoppgjør om hasj-milliardene som står på spill. At myndighetene ikke vil kontrollere og avgiftsbelegge disse pengene er et stort mysterium.

4 kommentarer:

  1. Kan ikke du starte en slik gruppe for Norge?

    SvarSlett
  2. Nja, Casper DiNapoli er ikke etablert på Facebook. Vi kan gjøre det sammen, Kauder?

    SvarSlett
  3. Jeg må dessverre meddele at jeg er en av de feige, som gjerne er med på en slik gruppe, men som helst ikke vil ha navnet som en som åpnet gruppen. Alias kan benyttes til dannelsen, men jeg føler det blir enda feigere.. Hva mener du?

    Er dessverre et faktum at Cannabis-politikk er følsomt når det kommer til offentlig liv også, selvom det er en privatsak. Noe du vet mye om.

    SvarSlett
  4. Jeg synes ikke det er feigt å bruke alias, verken til gruppeopprettelse eller til gruppemedlemskap. Å skjule sin egentlige identitet i denne sammenheng er ikke feigt, det er nødvendig.

    Vi kan jo tenke på det en ukes tid, begge 2, så kan vi bestemme oss da. I mellomtiden kan vi jo også opprette mailkontakt via NorCan.

    SvarSlett