onsdag 17. september 2008

Svensk idioti

Sverige er verdenskjent for sin utrolig moralistiske holdning til det de kaller 'droger', noe som har ført til at Sverige ikke kan skryte av å ha like lange og stolte marihuanamarsj-tradisjoner som Norge, tross at svenskene er dobbelt så mange mennesker som nordmennene. Sverige bruker riktignok ikke like mange politi-krefter på hasj- og narkotika-bruk som Norge, men Sverige kompenserer som nevnt med ekstra hard moralisme. Sverige er alt i alt et ganske merkelig land, men det er faen meg Norge også. Nok om det.

Illegala droger er altså minst like forbudt i Sverige som i Norge, og Svenska Dagbladet har i dag en sak om en sleip 18-årig svenske som sammen med broren sin spekulerer i at narkotikalisten er i stadig utvikling.

Denne jordkloden vi lever på inneholder jo tydeligvis et nærmest uendelig antall muligheter til å oppnå rus, og det oppdages stadig nye. Systemet som tar sikte på å forsvare alkoholens særposisjon jobber som kjent med å forby alle konkurrenter, men systemet er preget av byråkrati - altså tar ting tid.

De sleipe svenskene utnytter dette, og selger rusgivende substanser over internett i forkant av at substansene blir ulovliggjort. Dette kapitalistiske stuntet er juridisk helt lovlig, men fører selvfølgelig til noen dødsfall. Den utspekulerte 18-åringen uttaler blant annet:
«Visst är det oerhört tråkigt att det ska vara på det sättet att folk dör, men det handlar om pengar.»

Denne saken viser med all tydelighet at den svenske staten må ta ansvar - og legalisere og regulere samtlige rusmidler. Dette gjelder først og fremst cannabis, som må selges fritt med 16-årsgrense på Systembolaget. Alkohol-monopolet skaper jo en økning i svenske alkoholikere.

1 kommentar:

  1. Töjs!
    (Fortsettningsvis vill eg skrive på svensk, då eg er på "feil" side Kölen)

    "Systemet som tar sikte på å forsvare alkoholens særposisjon"
    Systemet har inte något att göra med att försvara alkoholens särposition. Istället handlar det om att alkoholen redan är en del av våran kultur som går tillbaka före vikingarnas tidevarv, och därför inte kan förbjudas hur som helst.

    "Alkohol-monopolet skaper jo en økning i svenske alkoholikere."
    Inte sant. Du finner alkoholister överallt där du finner alkohol. Vidare är det inte Systembolaget som stått för den största ökningen, utan privat införsel samt insmugglad sprit.

    "legalisere og regulere samtlige rusmidler"
    "men systemet er preget av byråkrati - altså tar ting tid"
    Det är ju nettopp detta som "Erik" utnyttjar! OM staten skulle reglera och legalisera de preparat som finns idag skulle (rov)drivna människor som "Erik" fortsätta att leta efter alternativa preparat som ännu inte blivit reglerade, varför din argumentation faller samman i brist på substans.

    SvarSlett