torsdag 18. september 2008

Politimann slår barn

En 15 år gammel jente hadde rømt fra en barnevernsinstitusjon og hjem til sin mor, noe som barnevernsinstitusjonen strengt tatt burde ta til etterretning. Men nei, de ringte sporenstreks politiet, og ba om at politiet skulle dra hjem til jentas mor, og nok en gang ta jenta fra moren.

Da politiet tvang jenta med seg reagerte hun selvfølgelig i tråd med sine personlige 15-årige forsvarmekanismer. Dette resulterte i at den ene politimannen ble spyttet i ansiktet. Oslo-politimannen fant seg ikke i dette. Hevnen hans var ikke å spytte tilbake, men å slå jenta i ansiktet.
Ekstra barnslig er det jo også at politiet anmeldte jenta for vold, legemsfornærmelser og forulemping av politiet på grunn av spyttingen. For dette har jenta blitt dømt i Oslo Tingrett, men Dagbladet nevner ikke straffen. I denne saken mot jenta bruker retten anledningen til å rette knallhard kritikk mot politiet.

«Retten står overfor noe så sjeldent som et dokumentert tilfelle av politivold. Retten finner det graverende at et barn utsettes for vold under politiets omsorg,» heter det i dommen.
Videre uttaler retten at «et barn som er pågrepet, skal ikke ende som mørbanket etter en polititransport. Det er uakseptabelt, og det er støtende».
Retten gjør oppmerksom på at politimannens handling er i strid med FNs barnekonvensjon, fordi et barns beste ikke ble ivaretatt.

Politimannens handling er selvfølgelig ikke det verste som har skjedd her til lands. For eksempel både lærere og leger liker innimellom å for eksempel voldta barn, så politimannens lovbrudd havner ikke blant de aller alvorligste saker, men politimannens lovbrudd er selvfølgelig et alvorlig lovbrudd.
Det som er direkte skandaløst er at politimannen fortsatt er på jobb i Oslo Politidistrikt. Politimannens ledere virker jo om mulig mer inkompetente enn politimannen selv.

Spesialenheten for politisaker etterforsker saken, så henleggelse er sannsynlig utfall, på tross av at politivolden i følge Oslo Tingrett er dokumentert. Derfor vil vi vite hvem denne politimannen er, så vi kan advare mot han og henge han ut. Større rasshøl skal man nok lete lenge etter.

1 kommentar: