søndag 16. november 2008

Naivt politi

Politiet var ivrige på å avdekke vietnamesiske cannabis-farmer i Norge i første halvdel av 2008, og konkluderer nå med at fenomenet er borte - siden de ikke har funnet noen flere cannabis-farmer på et par måneder. Men det kan man jo aldri vite, for de cannabis-farmene som måtte eksistere prøver jo å ikke bli funnet.

Men politiet har også de siste månedene avdekket flere smuglingsforsøk av marijuana fra Sverige og Danmark, og konkluderer med at det underbygger påstanden deres om at cannabis-farmer er et fenomen som er borte fra Norge. Akkurat som det ikke daglig smugles både det ene og det andre over grensa..

2 kommentarer:

  1. Jeg synes at de ikke kunne vært mer feil.
    Selv har jeg fortsatt ingen problem med å skaffe urten.

    Det de har gjort er å avskaffe den vietnamiske markedet.
    Men når man ser på saken litt objektivt det er helt tydelig at det er noen andre som prøver å ta over markedet.
    Ingen andre som synes det er litt merkelig at det elendige norske politi styrken plutslig finner alle de "VIETNAMISKE" plantasjer en etter en også finner de ingen andre plantasjer etter det?
    Selvom det fortsatt er veldig lett å få tak i?

    SvarSlett
  2. Noe så naivt! Når avdekkingen av marijuana-plantasjer avtar så konkluderer "onkel" med at markedet for dette stoffet mer eller mindre er borte. Neppe. Naturlig nok skaper dette bare mer smugling over grensene.

    Det er på tide å få opp øynene til de som styrer landet vårt; Cannabis kan ikke "utryddes". Delevis pga alle pengene som ligger i salg av stoffet, men mest pga alle brukerne vi har her til lands- det overrasker meg hele tiden hvor mange som egentlig røyker marijuana i Norge. Alt fra snekkere til høyt respekterte advokater.

    Kampen MOT cannabis er et omstridt tema, og tanken om et cannabisfritt Norge er nok hva vi kaller det på godt engelsk: Nonsense(rent oversatt sludder, tull, tøv, tøys, vrøvl). Det er kanskje på tide at vi må revurdere noen lover og paragrafer i den røde boka. Dette vil avvikle noen av de problemene som vi ser i dag.

    -Unge mennesker som blir tatt med "små-rusk" i lommene, eller spor i urinen blir straffet etter lov, og blir på den måten kriminalisert på lik linje med en heroinmisbruker. § 124 (kjent som narkotikaloven) skiller ikke bruk av heroin/amfetamin/kokain/LSD fra hasj/marijuana, og dette er urovekkende da heroin i 2007 tok liv av i overkant av 200 mennesker. Statestikken over dødsfall/overdoser forårsaket av cannabis i Norge er 0, nada, ingen! Det finnes ikke et eneste bevis for at cannabis i seg selv har tatt noen menneskeliv. Men like så herlig har vi ser vi tungt narkomane i tigerstaden sette sprøyter med heroin i all offentlighet- hvor barn og voksne ferdes hver dag. Vi har vel alle sett det? Det er trist at slikt urett skjer i et flott land som Norge.

    -Politiet har på sin side klaget over for dårlig bemanning/ressurser. Saker henlegges nær sagt fortere enn politiet når gjerningsstedet. Årlig utgjør narkotikaforbrytelser ca 15 prosent av alle anmeldte forbrytelser i norge og cannabis relaterte saker utgjør en stor del av dette. Ved å rette fokuset mot de reele trusslene vi har i samfunnet som herion, kokain og bort fra cannabis frigjør vi politiet for masse tidskrevende arbeid. Hvorvidt dette kan gjøres ved å innføre påtaleunlatelser og forenklet forelegg som kan skrives ut på stedet, eller en dekriminalisering som gir bruk og besittelse (opp til x gram)legitimt. Dersom våre utvalgte klarer å se dette vil bli spennende da regjeringen skal legge fram ett utkast til ny narkotikalov i desember.

    Enkelte skremmes av ordet legalisering, og noen vil gjerne ha det til å virke som en anarkistisk tankegang. Dekriminalisering høres mer riktig ut for mange. For vi trenger rammer å følge, likt som med alkohol lovgivning. Og se på alle fordelene med det. I tillegg til det nevnte kommer vi nå også inn på dette med skattelegging dersom dekriminalisering blir ett faktum. Det er snakk om mye penger. Penger som igjen kan bli brukt på til å hjelpe tungt narkomane eller sørge for god narkotika undervisning for unge elever på skolen.

    Og ser vi på den nederlandske modellen (som dekriminaliserer cannabis) viser den ett mindre bruk av "tyngre stoffer" (som herion) og et mer moderat bruk av "lettere stoffer", som cannabis.


    'nuff said?

    SvarSlett