torsdag 13. november 2008

Feige politikere eller korrupte politikere?

I forbindelse med Riksadvokat Tor-Aksel Busch sin oppfordring til cannabisdebatt, har media tatt en ringerunde til Elisabeth Aspaker (Høyre), Anne Marit Bjørnflaten (Arbeiderpartiet), samt til representanter for SV og FrP.

Elisabeth Aspaker fra Høyre uttaler:
«Jeg synes ikke cannabis er noe å reise debatt om. Hvorfor ta debatten om legalisering og straffenivå hvis du ikke er rede til å flytte noen av de stolpene vi har satt for narkotikapolitikken.»
Elisabeth Aspaker er ingen hvem-som-helst fra Høyre, hun er faktisk Høyres justispolitiske talskvinne. Når en politiker avfeier en debatt på den måten Elisabeth Aspaker gjør, så har man veldig god grunn til å iverksette korrupsjonsgranskning.

Justiskomiteens leder, Anne Marit Bjørnflaten fra Arbeiderpartiet, avviser også debatten blankt. Som justiskomiteens leder vet hun godt at Straffelovkommisjonens avkriminaliseringsforslag fra 2002 skal få sin skjebne avgjort rundt årsskiftet 2008/2009, og ved å avvise debatten blankt på dette tidspunktet sørger også Anne Marit Bjørnflaten for at det stinker korrupsjon lang vei.

Høyre og Arbeiderpartiet er altså ikke engang åpne for at det kan være en cannabisdebatt i Norge. SV og FrP påstår på sin side at de er åpne for selve debatten, men likevel er det nøye på å understreke at de mener at cannabis skal være straffbart. Dette er de helt sikre på, men argumenter har de ikke.

Advokat Frode Sulland, tidligere medlem i Straffelovkommisjonen fra 2002, mener at cannabisspørsmålet er overmodent, og sier man ikke oppnår noe som helst ved å opprettholde kriminaliseringen. Som medlem av Straffekommisjonen var han medlem av en jurisisk ekspertgruppe som politikerne hadde satt sammen for å få ekspertise i vanskelige spørsmål. Det er selvfølgelig et hån, mot både Frode Sulland og resten av Straffelovkommisjonen, at politikerne bare dreit i Straffelovkommisjonens arbeide.

Ragnar Hauge er rusforsker og Professor i Kriminologi. Han mener at narkotika er det mest tabubelagte av alle temaer:
«Intet parti tør å reise spørsmålet fordi de vet at det ikke er noe å vinne velgere på. Ingen diskusjonstemaer er så tabubelagt som narkotikadebatten. Det er en ubehagelig debatt for dem som forsøker å gå inn for avkriminalisering fordi man blir mistenkeliggjort.»
Denne såkalte feigheten har vart for lenge nå. Det er ingen tvil om at rusdebatten er sterkt preget av korrupsjon. Alkohol- og nikotin-industriene er selvfølgelig ikke lysten på konkurrenter. Medisinbransjen er enda mindre lystne på at cannabis skal kunne utkonkurrere deres farligere medisiner. Politiet pynter på sine oppklaringstall ved å prioritere å jage etter ungdommer og unge voksne med smårusk i lommene, og har en egen organisasjon som kun jobber for å opprettholde forbudspolitikken. Samtlige av disse er innblandet i den massive korrupsjonen som tvinger cannabisdebatten bort så fort noen med stemme deltar i debatten på andre måter enn å kategorisk avfeie andre løsninger enn veldig håndhevet forbud.

2 kommentarer:

  1. Fantastisk skrevet!
    Man kan jo spørre seg, ønsker de ikke debatt pga at de ikke vet hva de skulle ha svart? Gjør de det ikke fordi de ikke har noe standpunkt og/eller mening om det? Så er de isåfall utrolig ignorante, noe jeg ikke tror de er.
    Cannabis er jo som kjent, en ekstremt ressurssterk plante som ikke bare folk, men vårt globale samfunn har kunnet nyte godt av.

    Betyr ikke det at det er penger å hente på det når de VET at det kan finnes et marked for det?
    Hvorfor gjør de det da IKKE? Det eneste kjente som kan være mot en legalisering er det at "psykiske problemer KAN oppstå", noe det helt klart gjør i alle andre rusmidler fra før, også lovlige.

    Men dersom man har kunnet tjent grovt på legalisering, tror dere virkelig at politikerne bryr seg katta om den éne av 20 som KANSKJE fikk "psykiske problemer" ved følge av, sannsynligvis, supermasse røyking? Nei, det VET vi ikke stemmer. Og jeg tror ikke de er heelt ignorante for det man kan tjene på legalisering eller avkriminalisering. Er det jeg synes er så rart.

    Dette bidrar også at man stiller seg spørsmål om korrupsjon.

    SvarSlett
  2. Helt enig, veldig bra skrevet. stå på!

    En annen sak, hvorfor har ikke normal
    eller norcan sagt noe på dette?

    SvarSlett