tirsdag 18. november 2008

Er Anstein Gjengedal en bløffmaker?

I dagens debatt på "God Morgen, Norge!" på TV2, møttes Politimester i Oslo, Anstein Gjengedal, Justisminister Knut Storberget, og ikke minst FHNs Arild Knutsen. Arild gjorde nok en gang god figur, og utmerket seg som den desidert mest oppegående rusmiddelpolitiske aktøren i studio.

Jeg skal ikke dvele så mye ved alt som ble sagt, for norsk narkotikadebatt er fortsatt patetisk. Storbeget og Gjengedal klarer i likhet med resten av de etablerte politiske aktører ikke å løsrive seg fra forbudstankegangen, forbudstankegangen som nettopp skaper den elendige narkotikasituasjonen som har gitt Norge verdensrekord i overdosedødsfall. Arild Knutsen er på sin side et fantastisk friskt og nødvendig innslag i debatten.

Det jeg vil fokusere på i denne frustrasjonen er Politimester Anstein Gjengedals innledende kommentarer i debatten. Det ble snakket om Kåre Stølens initiativ til å flytte de narkomane til Stortinget for å åpne øynene på politikerne, men Anstein Gjengedal ga Kåre Stølen munnkurv og avblåste aksjonen på Stølens vegne. Både tidligere i media og i debatten i "God Morgen, Norge!" hevdet han at bakgrunnen for dette er at politiets rolle ikke er å iverksette aksjoner som er politiske, men kun å håndheve lovene. Gjengedal hevder at politiet ikke må blande rollene - de er håndhevende makt, ikke lovgivende makt.

Jaha? Ikke iverksette politiske aksjoner, ikke blande seg politisk, ikke blande rollene? Hva faen er egentlig Norsk Narkotikapolitiforening da, Anstein Gjengedal? Det er jo politiets egne organisasjon som har ett eneste formår; å kjempe politisk for å opprettholde narkotikapolitikken som den er, og kjempe med nebb og klør mot ethvert initiativ til politisk forandring i narkotikapolitikken som måtte gå i annen retning enn totalforbud med ekstrem politiressursbruk.

Persona Non Grata krever at Gjengedal gjør minst en av disse handlingene:
--> ..at han ber Kåre Stølen om unnskyldning og kommanderer en horde av politimenn til å hjelpe Stølen med aksjonen med å flytte de narkomane til Stortinget.
--> ..at han umiddelbart setter igang tiltak for å oppløse den meget narkotikapolitiske politiorganisasjonen Norsk Narkotikapolitiforening.


Se hele innslaget om narkomane i Oslo på "God Morgen, Norge!".

Les også hvordan Anstein Gjengedal ved hjelp av kameraderi slipper unna straff når ha selv bryter loven.

3 kommentarer:

  1. Bra at du følger opp slik du gjør Casper.

    Hilsen Knut, FHN

    SvarSlett
  2. Bra du holder trykket oppe, give em hell!

    SvarSlett
  3. Persona Non Grata = en av det moderne samfunns helter :) stå på

    SvarSlett