søndag 16. november 2008

Politiet sparker mot politikerne

Stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland Politistasjon i Oslo har forstått at Oslos rusmisbrukere ikke er en oppgave for politiet, men en oppgave for helsevesenet. Han er lei av politikernes fantastisk dårlige evne til å imøtekommeproblematikken, og vil sette igang en aksjon med å flytte rusmisbrukerne, som opp gjennom årene har blitt jaget fra sted til sted i byen, til Eidsvolls Plass foran Stortinget. Stølen mener det er det som må til for at politikerne får opp øynene.

Dessverre har politikerne allerede brukt maktmidlene sine, og kommandert Politimesteren i Oslo, Arnstein Gjengedal, til å stoppe Kåre Stølens aksjon.

I forbindelse med saken kommer det frem at Arbeiderpartiets Bjarne Håkon Hanssen er enig i at politikerne har vært elendige på narkotikapolitikken over mange år, og det har han helt rett i. Men Bjarne er frekk nok til å påstå at regjeringen har begynte å bevege narkotikapolitikken i riktig retning:
«Det er ingen tvil om at narkomane er en gruppe som helsevesenet har håndtert dårligst i mange, mange år. Og vi har en lang vei å gå før vi kan gjøre det på en skikkelig måte. Men vi er i gang med å gå den veien, og vi skal gå raskere og raskere, slik at tilbudet sakte, men sikkert vil bli bedre også for den pasientgruppen.»
Dette er en blank løgn!
Ingen etablerte politikere i Norge er i nærheten av å gjøre noe positivt for verken narkotika-brukere eller narkotika-misbrukere. Hvis Bjarne Håkon Hanssen ønsker å prøve å forstå et par vesentlige forandringer som trengs i narkotikapolitikken, så bør han snarest invitere Arild Knutsen (fra Foreningen for Human Narkotikapolitikk) til en rådgivende funksjon for regjeringen, for behovet for konstruktiv kompetanse er innlysende. Hvis politikerne har fulgt med i media de siste årene, så er de nødt til å ha fått med seg Arild Knutsens mange medieutspill, der han viser en narkotikapolitisk forståelse som det er et under at politikerne ikke klarer å se og anerkjenne.

1 kommentar:

  1. Hør, Hør! Du får det sagt.

    Et par nye poster i bloggen min;
    http://www.vgb.no/3339

    SvarSlett