lørdag 4. oktober 2008

NorCan anerkjennes i media

I Norge har vi jo som kjent bare 3 lovlige rusmidler; alkohol, nikotin og koffein. Etterspørselen etter alternative rusmidler er stor, og både ulovlige alternativer og lovlige smutthulls-alternativer benyttes i stor skala. I det siste har det vært et økende fokus på Bærums-ungdom som ruser seg på muskat og salvie.

Salvie officinalis selges lovlig i butikker som kryddersalvie, salvia divinorum kan bestilles over nettet - men er klassifisert som reseptbelagt legemiddel. Det er den helt lovlige og ikke reseptbelagte kryddersalvien som virker å gi den drøyeste ruseffekten:
«Ut fra videoen ser man at virkningen av stoffet er umiddelbar. Mannen får krampetrekninger og begynner å stange hodet i veggen. Det virker som stoffet utløser et epileptisk-lignende anfall.»
Denne rus-adferden ligner adferden til uerfarne alkoholdrikkere som drikker alt-altfor mye. Forskjellen er at man må helle ned en god del alkohol før epileptisk-lignende anfall inntreffer, mens effekten virker å inntreffe ganske momentant i tilfellet med salvie officinalis. En annen forskjell er at dødeligheten er overhengende ved slikt alkoholkonsum, mens dødelighet ikke virker å være en risiko ved salvie officinalis eller salvia divinorum, men det skal man ikke si for sikkert i en jungel av upålitelige kilder.

Egentlig driter jeg en lang faen i både salvie og salvia, men jeg elsker tjall. Grunnen til at dette er en glad-sak er at NorCan, Norsk Cannabis-forum, har blitt sitert i media. Det er jo merkelig at media ikke siterer NorCan oftere i cannabis-spørsmål, men uansett viser dette med all tydelighet at media følger med. De synes til og med NorCan er viktig, og der kunne ikke media og jeg vært mer enig.

NorCan-tråden VG har sitert fra ble riktignok startet i september 2005, og siste skrevne innlegg er fra november 2007. Noen heftig debatt (på NorCan-skalaen) er denne tråden heller ikke, den inneholder 64 balanserte innlegg. Hvis man leser tråden kan det være verdt å merke seg for eksempel Demonslayers innlegg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar