lørdag 11. oktober 2008

Norsk krigføring mot afghanske opiumsprodusenter

I 2001 fløy 2 fly inn i Tvillingtårnene i New York i USA. Flyene hadde blitt kapret, og de fleste kaprerne ble identifisert til å være Saudi-arabiske statsborgere. Skulle man gå til krig mot Saudi-Arabia? Nei, det så USA ingen grunn til, så de fikk med seg NATO på å krige mot Afghanistan. Fordi Bin Laden, som også er Saudi-arabisk, gjemte seg der.

Taliban, som styrte Afghanistan, ble kriget vekk fra makten, og USA med NATO fikk innsatt en pro-vestlig regjering valgt i et påstått demokratisk valg i en jævla krigs-zone. Men Bin Laden har ikke blitt funnet, og Taliban virker på ingen måte svekket etter 7 års krig.

Norge er som kjent med i denne krigen. Krigen er mot landet Afghanistan, for man må kunne anta at afghanere flest ikke var lystne på at bleikansiktene fra USA og Europa skulle komme og okkupere landet deres. Videre er krigen et ledd i den umulige krigen mot terror, der terror defineres som strategiske handlinger utført av fraksjoner som ikke er et selvstendig land. Et selvstendig land kan terrorisere en befolkning på det grusomste uten at det etter år-2000-sjargong betegnes som terror. Terror er forbeholdt "de onde".

Siste nytt er at Afghanistand-krigen nå også skal gjøres til en prioritert kamparena i den væpnede krigen mot narkotika. Som 'terror' er også 'narkotika' et forvrengt ord som ikke lenger betyr sin opprinnelige betydning. Det som en dag er narkotika kan neste dag være lovlig rusmiddel eller legemiddel. Det som en dag er terror kan neste dag være et suverent lands strategiske militæraksjoner.

Det er mulig for NATO-landene å reservere seg mot å delta i militæraksjonene rettet mot opiumsindustrien i Afghanistan, men Norge har varslet at villig er med. 10-4.

Dette er nødt til å bli en ond sirkel, og det er merkelig at NATO ikke ønsker å se sammenhengene. Det er veldig mange penger på spill, og etterspørselen etter heroin går ikke over i løpet av natta. De som tjener penger på dette, i alle ledd, vil nok strekke seg langt for å beskytte sin opiumsinntekt. Da det sannsynligvis er involvert makt-hierarkisk strukturerte grupperinger, vil NATO sannsynligvis sette igang en prosess som skaffer dem mer væpnet motstand. Er det en ting de allierte ikke trenger, så er det nettopp mer væpnet motstand, for så langt i den 7 år lange krigen har de ikke oppnådd noe som ligner kontroll i landet.

Norge vil ikke være massivt involvert i krigføringen mot opiumsprodusentene, da 93% av verdens opiumsproduksjon stammer fra områder i Afghanistan som Norge ikke er stasjonert. Norge har likevel gitt sitt svar, og tradisjon tro er ikke Norge vonde å be på bli med å krige mot "umoralen".

5 kommentarer:

  1. Av og til, men bare av og til, lurer jeg på om krigen mot krigen mot narkotika er like umulig å vinne som krigen mot narkotika..

    SvarSlett
  2. Av og til, men bare av og til, så lurer jeg på om dop huer som deg fortjener livets rett.

    SvarSlett
  3. Hvilken rett har du til å komme med uttalelser som det? Hva gjør deg til et "bedre" menneske enn oss? Hva er greit med å dele inn mennesker i over- og undermennesker? Du gjør meg kvalm Dee.

    SvarSlett
  4. Ja, Dee, hva faen er dealen? Hvis det er Kauder du slenger dritt til, så skal du først som sist vite at han er en god venn av meg.
    Jeg forventer at du svarer ærlig og utfyllende på Boombabys innvending.

    Og hva med deg, Boombaby, hvordan kontakter man deg? Nå har jeg vært nysjerrig på deg i nesten halvannen måned, og det begynner å bli på tide at vi hilser på hverandre? Jeg spurte en som jeg trodde var deg om hun var deg for ikke mange dager siden, men nei, det var ikke deg. Men du er uten tvil deg.

    Og Dee! Jeg forventer svar!

    SvarSlett
  5. Siden det er deg, Casper:
    boombaby4275@gmail.com

    SvarSlett