mandag 27. oktober 2008

Mer libanesisk tjall

20 tonn hasj ble nylig beslaglagt i Bekaa-dalen øst i Libanon.
Men slapp av, det er mer der den kommer fra.

Det er mye tjall i Libanon, men det har tidligere vært mer.
Kun 2% av verdens cannabis stammer fra Libanon (og Egypt). Libanesisk tjall er kjent som kvalitetstjall, kanskje litt fordi det ikke er så ofte vi kommer over den.

Cannabis-produksjonen var veldig stor i Libanon på 70- og 80-tallet, men Israels okkupasjon av Palestina fikk deretter konsekvenser også for Libanon, som siden har vært hærjet av borgerkriger og krig mot Israel. Senest i 2006 blusset krigen mot Israel opp, men de senere år har heldigvis både Libanon og den libanesiske cannabis-produksjonen reist seg.

På tross av å være et meget cannabis-utsatt land, har ikke Libanon spesielt mye cannabisbruk blant befolkningen. 6,4% av den libanesiske befolkningen mellom 15 og 64 år bruker cannabis. Dette er tall både Norge og Nederland kan kjenne seg igjen i.

Forhåpentligvis kan cannabis-produksjonen fremover blomstre i fred i Libanon, og forhåpentligvis kan vi får mer av tjallen deres importert til Skandinavia.
Vivé la Libanon!

2 kommentarer:

  1. At liban er noe av de bedre man kommer over er vel et faktum de fleste innenfor våre rekker er godt kjent med. At det blir beslaglagt i Libanon derimot er jeg ganske overrasket over. Det er jo med en god dose goood gammaldags muslimsk dobbeltmoral at man i alle år har vært en av verdens største tjallprodusenter samtidig som man har verdens strengeste lover mot good-shit og skal samtidig nå begynne å bøste sine egne forretningsførere. Jeg vil gå så langt som å si at import/eksport av good-shit er en av de sterkeste tilknytningene til våre persiske homies i sør som vi har i dagens samfunn her i Nord-Europa. Jeg foreslår en internasjonal delegasjon som kan turnere land som Marokko, Afghanistan, Libanon og Sør Amerika i fredsbevarende og relasjonsbyggende øyemed. Dette fordrer at vi på vår side åpner vår kultur for disse tverrkontinentale brorskapenes gode hensikter. Dette er diplomati på høyt niveau!!!

    SvarSlett
  2. Kjære cyb0rg b0rg!

    Du har mange viktige poenger i din tekst, kanskje til og med litt for mange? Det er veldig vanskelig å forstå den politiske situasjonen i Libanon, så vi får holde oss til å stadfeste at den libanesiske befolkningen kanskje er den som er mest funky og twisted i hele verden.

    Jeg støtter din holdning til import/eksport av good-shit, og jeg ønsker å delta i delegasjonen du foreslår. Verden trenger så mye mer diplomati på høyt niveau. Peace out, half-mechanical dewd!

    SvarSlett