torsdag 30. oktober 2008

Christiania-krigen blusset opp igjen

Tirsdag ble det faen i Christiania, fordi en etage av huset Vadestedet ble revet av politibeskyttede nedrivningsarbeidere.



Christianittene ble ikke glad for dette, og det oppsto harde kamper mellom demonstranter og politiet, etter at demonstrasjonen etter rivingen eskalerte. Hele tirsdag og natt til onsdag var preget av tåregass, gatebranner og molotov cocktails, og torsdag startet christianitters gjenoppbygging av den revne etage på Vadestedet.

Christiania-talskvinne Mette Pagode kommenterer eskaleringen av urolighetene ved å legge store deler av ansvaret på myndighetene representert ved politiet.

Det kan også virke som politiet trapper opp sin militære fremtoning. Under tirsdagens kamper satt politiet ny tåregass-rekord, og Thomas Ertmann fra Christianias pressegruppe uttaler:

«Politiet var hårde i filten. De har aldrig brugt så meget tåregas. Det ved jeg af egen erfaring. Jeg tror, at det er en ny taktik fra deres side.
[..]De skød direkte ind i gruppen. Den gas ramte alle folk. Også almindelige christianshavnere, der ikke kunne være i deres lejligheder. Det rammer alle andre i området. Ikke dem det skal ramme.[..]
I går var det ti gange vildere end normalt. De skød direkte mod folk, og alle andre end politiet, der har gasmasker på, bliver ramt.»

2 kommentarer:

  1. Shit så sykt. Og jeg så ingen dekning av dette i norske medier.. Wtf?

    SvarSlett
  2. Den første linken i saken min er en VG-link, men det er også den eneste dekningen fra norske medier jeg har sett. Minst en gang i halvåret er det lignende gatekamper mellom politiet og christianitter/rebelske ungdom, utløst enten av at myndighetene kommer for å rive en bygning, eller av en eller annen episode i forbindelse med politiets innblanding på hasj-markedsplassen. Forrige gang det var kriging ble det utløst av dette:
    Politiet skjøt valp i Christiania.

    SvarSlett