fredag 3. oktober 2008

Politiet er inkompetent

Norge fikk hetta i 2006 da noen gærninger fra A-gjengen og B-gjengen plaffet løs på Aker Brygge. Politiet har siden da brukt tid og penger på sitt gjeng-prosjekt, som det er veldig vanskelig å se noe positivt i. Operasjon Nemesis er positivt så langt anklagene medfører riktighet, men det er ikke økonomisk kriminalitet gjeng-prosjektet bruker mesteparten av ressursene på.

Gjeng-prosjektet er et samarbeid mellom politiet i Oslo, Romerike, Follo og Asker og Bærum. 40-50 politifolk skygger innvandrerungdom i disse områdene 24-7. Hvor mange påståtte gjengmedlemmer er det egentlig disse 50 mann skal holde styr på? Jo, det er 158 stykker.
Øyvind Nordgarden er leder for seksjon for organisert kriminalitet i Oslo-politiet, og sier: «Målet er at vi skal ha grei kontakt med miljøene, oppsøke dem på Furuset, Stovner og på utesteder. Har de ikke førerkort, tar vi dem, har de et halvt gram hasj, tar vi dem.»

Det er ingen grunn til å tro at politiet har noen oversikt over hvem som tilhører organiserte gjenger i Østlands-området og hvem som ikke tilhører organiserte gjenger. Det virker som politiet bruker 40-50 mann døgnkontinuerlig på å trakassere tilfeldige med mørk hud. De kaller det å jobbe med "etnisk kriminalitet".

Politifolk som har vært sentrale i arbeidet med å rulle opp hvitvaskingssaken Operasjon Nemesis er politifolk som jobber med datamaskin på kontor og kikker rundt i valutaregisteret, og vurderer innskudd på kontoer, beslag i penger, biler og fast eiendom. Politifolk som tydeligvis utgjør hoveddelen av gjeng-prosjektet er sånne ikke spesielt intelligente hotshots som kjører rundt og leker Miami Vice. Et halvt gram hasj - skjerp dere!

Eirik Jensen, leder for gjengprosjektet i Oslo-politiet, er frekk nok til å tilegne gjengprosjektet æren for at det ikke har vært noen like alvorlige gjeng-relaterte skyteepisoder siden Aker Brygge-skuddene ble hevnet på Furuset i 2007.

Vel, nå er det 2008. Gjeng-prosjektet ble startet rett etter Aker Brygge-episoden i 2006. Hvis gjeng-prosjektet med sine 40-50 mann har holdt på siden 2006 og har den effekten Eirik Jensen hevder, så burde vel ikke skyte-episoden på Furuset skjedd i 2007? Hvor var de 40-50 gjeng-prosjekt-medarbeiderne da? Opptatt med å bøtelegge tilfeldige for et halvt gram hasj?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar