søndag 12. oktober 2008

Unge Venstre vil legalisere hasj

Unge Venstre vedtok på sitt Landsmøte å gå inn for legalisering av cannabis og khat. Unge Venstre ønsker at cannabis og khat skal reguleres på lik linje med alkohol, og foreslår dagligvareforretninger eller Vinmonopolet som utsalgssteder.

Dette er et meget fornuftig standpunkt, og det er et styrketegn for ungdomspartiet at de tør å fronte dette tabubelagte politiske spørsmålet.

Unge Venstre argumenterer med blant annet:
--> Lovlig salg av cannabis er helsemessig forsvarlig, og aksept for lovlig salg av alkohol medfører logisk sett også aksept for lovlig salg av cannabis.
--> Legalisering av cannabis kan hindre rekruttering til tyngre rusmiljøer med tyngre rusmidler.
--> Dagens forbud fungerer ikke.
--> Legalisering gjør svart økonomi til hvit økonomi.


Unge Venstre håper også å få løftet cannabisdebatten og narkotikadebatten med sitt landsmøte-vedtatte narkotikapolitiske standpunkt.

Moderpartiet Venstres leder, Lars Sponheim, reagerer spontant forhastet og merkelig til Unge Venstres utspill. Sponheim kaller Unge Venstres standpunkt umodent og useriøst. Her kunne det være fristende for Unge Venstre å benytte transcendentale argumenter i retur, men Unge Venstre-leder Anne Solsvik holder seg heller hevet et par modenhetshakk over Sponheim og uttaler:
«Vi har fremmet forslaget om legalisering av cannabis og khat på bakgrunn av helsemessige grunner. Man sier jo at cannabis er farlig, men det samme kan sies om alkohol. Det er jo ikke ulovlig med alkohol i Norge, så hvorfor kan man ikke legalisere cannabis?»

De PR-kåte moralistene i KrFU kommenterer gladelig saken når VG ringer. KrFU-leder Kjell Ingolf Ropstad uttaler:
«Når det gjelder narkotika så er jeg bekymret for hvilke signaler Unge Venstre sender til norsk ungdom. Vi vet at cannabis er inngangsporten til bruk av tyngre narkotiske stoffer. Dette vil føre til at vi i stedet for å ta knekken på de kriminelle miljøene, gjør det lettere for dem.»

Kristendemokratene har tidligere vært i cannabis-diskusjon. Dengang endte det med at KrFU så seg nødt til å slette sitt eget internett-forum, i et merkelig forsøk på å skjule debatten.


I tillegg til cannabis og khat, så ønsker Unge Venstre å legalisere bordell-prostitusjon. Unge Venstre ønsker i utgangspunktet ikke at noen skal prostituere seg, men er voksne nok til å innse at prostitusjon er noe vi faktisk har i dagens samfunn. Det er verdt å våge å også se på denne problematikken, da mye kan gjøres for å bedre de prostituertes situasjon. Horene slutter ikke med horeri bare fordi man gjør det forbudt - da har miljøet rundt de prostituerte en tendens til å gå underground, og volden mot de prostituerte øker.

Det er gledelig med den politiske produktiviteten som tydeligvis blomstrer i Unge Venstre om dagen. Moderpartiet Venstre har mye å lære av ungdomspartiet sitt.

1 kommentar:

  1. Alle vet jo at det er miljøet rundt cannabisen som er inngangsporten til bruk av tyngre stoff. Hadde staten gått inn for legalisering av hasj og tillatt det i dagligvarer eller vinmonopol hadde man ungått dette miljøet og mange unge liv hadde blitt spart! Når parti som Kr FU er så trangsynte at de ikke ser at legalisering hadde fått vekk mye unødvendig småkriminell virksomhet, rusmissbruk og rekrutering til hardere kriminalitet, bør de faktisk se litt på fakta, og ikke uttale seg i hytt og pine.

    SvarSlett